zondag 15 februari 2009

Verslag en uitslagen van de Engbergenloop in Gendringen

Berno Overbeek gaat alleen aan kop op de twaalf kilometer van de Engbergenloop (foto Theo Kock)
Berno Overbeek heeft zondag 14 februari 2009 de Engbergenloop op zijn naam geschreven. De in Doetinchem wonende atleet die uitkomt voor het organiserende Atletico’73, won in Gendringen de twaalf kilometer in 46 minuten en 20 seconden. Triatleet Erwin Heister uit Terborg en Jos Haagen uit Wehl zorgden in de beginfase van de wedstrijd voor het spektakel. Het leverde hen respectievelijk een tweede plaats (47.47) en derde plaats op. Haagen finishte vijf seconden achter Heister. Het was koud en guur in Gendringen. De jeugdlopen trokken veel deelnemers, maar de lopers op de zes en de twaalf kilometer lieten het een beetje afweten. Toch was er nog genoeg strijd te bespeuren, al lieten de tijden te wensen over. Jos Sasse uit Harreveld liep in 2001 een tijd van 40.26. Daar kwam winnaar Overbeek bij lange niet aan. "Ik heb wel lekker ontspannen kunnen lopen en ik kon het tempo goed vasthouden. Het ritme zat er goed in en ik verzuurde niet."

Het was voor Overbeek extra mooi om voor zijn eigen vereniging te winnen. " In de tweede ronde op de heuvel in het Engbergenbos achterhaalde ik koploper Erwin Heister. Ik had vooral op de heuvels veel kracht. Mijn wedstrijden kies ik zorgvuldig uit. Zo heb ik onlangs nog een keer in de Beekse bosloop meegedaan op de vijf kilometer. Ik wil richting de halve marathon trainen en ik heb de ambitie om dit of volgend jaar de marathon te gaan lopen." Overbeek heeft een tijd vrij intensief onder trainer Honore Hoedt getraind. "Maar nu onder Wilma Bod vind ik ook weer de nodige progressie. Ik train nu viermaal per week. Ik krijg steeds meer kracht. Lopen is geweldig, ik zou niet meer zonder kunnen."

Triatleet Heister eindigde dus als tweede. "Voor mij zijn de atletiekwedstrijden een uitstapje. Overbeek was voor mij te sterk. Ik moest hem dan ook laten gaan. Omdat Jos Haagen mij in het zicht had, kon hij zich aardig aan mij optrekken. Ik merkte dat hij ook rap dichterbij kwam. Het werd nog even vechten om mijn tweede plek vast te houden." Haagen, die derde werd in Gendringen, liep in januari nog een marathon in Kevelaar in een tijd van 3.06 uur. Wellicht komen de lopers elkaar bij de Fatimaloop weer tegen. Nick Roks uit Aalten werd een uitstekende vierde in 49.17.

Mariëtte ten Bokkel, de lange afstandloopster van Argo uit het Gelderse Hengelo, liep naar de eerste plek bij de vrouwen op de twaalf kilometer. Haar tijd: 53.28. "Ik heb lekker gelopen, ook al wist ik niet exact hoe het parcours ging, maar het verliep verder uitstekend. Ik heb mijn energie goed weten te verdelen", aldus Ten Bokkel. Argo-atlete Ten Bokkel bleef haar concurrent Diny Sessink van Atletico’73 bijna drie minuten voor. Sessink noteerde met 57.18 de tweede tijd en eindigde op de tweede plaats.
…..
…..
…..
…..
…..

Geen opmerkingen: