donderdag 26 maart 2009

Uit de oude doos Achterhoekcross in Gaanderen 1990

Op de foto aan de rechter kant de 21 jarige Gerrit Dijkslag met Dimitri Stefas net achter hem. Helemaal links loopt Rene Huls

In het komende weekend zou in Gaanderen de Achterhoekcross worden gehouden, één van de oudste wedstrijden in deze regio. Door verschillende oorzaken gaat deze loop echter niet meer door.
Op 25 maart 1990 werd de twintigste Achterhoekcross gehouden en deze wedstrijd werd gewonnen door niemand minder dan Simon Vroemen van Tartletos uit Wageningen. In een fraaie tijd van precies 32,00 minuten weerstond Vroemen op het zware parcours de internationale deelnemersgroep.

De organiserende vereniging Argo zag ondanks het slechte weer bijna driehonderd lopers opkomen. Bij de 10.000 meter was er vanaf het begin een kopgroep van vijf man. Na zo’n vijf kilometer nam Vroemen langzaam maar zeker een voorsprong, waardoor de kopgroep geheel uiteen werd geslagen. De tweede plaats ging naar Patrick Jansen uit Warnsveld die ruim één minuut na de winnaar binnenkwam. Argo-lid Frans Jansen behaalde een fraaie vierde plaats.

Gerrit Dijkslag werd in 35,17 min. negende terwijl Dimitri Stefas hier niet ver achter zal hebben gezeten. De Belg van Noten werd bij de veteranen eerste en de eerste vrouw was I.Sieders uit Arnhem in 41,11 min. Tweelingbroer Casper Vroemen legde bij de vijf kilometer beslag op de eerste plaats in 16,47 min.

Geen opmerkingen: