zondag 29 maart 2009

Arnhem Rondje Nederland 5 km – 18,04 min – 11e Plaats M35

In achtervolging op Dick Leseman, Manon Mensink en Albert de Bakker, achter mij zie je Jan Keemink, Evert Dorregeest en Dries Pluimers nog lopen

Samen met Marco van Rijs, Paul Waalders en Ingrid van Zolingen ben ik naar Arnhem gereden om mee te doen aan de achtste editie van Rondje Nederland. Ik heb nog nooit eerder aan deze wedstrijd meegedaan en voor de wedstrijd laat ik mij dan ook informeren hoe het rondje precies loopt. Uit deze informatie blijkt dat er een aantal lastige klimmetjes in het parcours zitten en dat we aan de achterkant de finishlijn weer passeren. Groot is dan ook mijn verbazing dat we juist vanaf de andere kant richting de finish lopen. Achteraf blijkt dat de voorfietser een verkeerde afslag heeft genomen waardoor we ongeveer 150 meter tekort hebben gelopen.

Toch is het verder een gezellige, sfeervolle en drukke wedstrijd maar gemakkelijk ging het allemaal niet. Ongeveer 300 meter na de start begint de eerste lastige klim al, gevolgd door het gemakkelijkste gedeelte van het parcours, een afdaling richting de A12. In het bos is het soms goed uitkijken waar je loopt maar verder is het goed te doen en hebben we geen last van de overvloedige regenval van de afgelopen week. Ik heb deze week wat minder getraind door wat irritatie aan mijn rechterkuit maar gelukkig heb ik daar in de wedstrijd weinig last van. In de wedstrijd loop ik bij veel bekenden in de buurt (Jan, Albert, Dick, Manon, Dries en Evert) en onderweg wordt ik door een aantal van hen ingehaald. Na nog een venijnige klim lopen we het Openlucht Museum al weer in en hebben we het grootste gedeelte er al opzitten. Onderaan de Zaanse brug staat Dinand te filmen en worden we muzikaal welkom geheten door de Sambaband Monte Reno. Ik sta even te kijken van mijn tijd maar als ik dit corrigeer naar een vijf kilometer wordt het nog een mooie 18,40 minuten.

Uitslagen overige Aaltenaren: 5 km. Gerrit ter Haar 29,06 min. – 10 km. Paul Waalders 40,29 min, Wim Jentink 41,01 min, Ingrid van Zolingen 48,27 min, Marco van Rijs 51,28 min.










Geen opmerkingen: