dinsdag 10 maart 2009

Uit de oude doos 30 kilometer wedstrijd AVA'70 Aalten - deel 2

De wisselbeker van de 30 kilometer wedstrijd
Op de foto die vorige week geplaatst is, loopt helemaal links vooraan Gerrit Ormel. Door een aantal van jullie is hij herkent. Ook werden er nog andere namen genoemd maar hiervan kan ik niet met zekerheid zeggen of deze namen juist waren of niet.

Gerrit Dijkslag wist dat er in de kantine van atletiekvereniging AVA’70 nog een wisselbeker van deze wedstrijd stond. Aan de jaartallen op deze beker is te zien dat deze loop van 1974 tot en met 1994 gehouden is. Ik denk dat er in het voorjaar gelopen is want ik kreeg ook door dat deze wedstrijd waarschijnlijk een tijdje de Lenteloop heeft geheten en later de 30 kilometer van Aalten.

Op de beker staan niet de minste namen: Roelof Veld, Rob Strik en de Duitser Jurgen Hüsemann wonnen hem twee keer. Piet van Alphen, van de Weide, Rudi Verriet, Fairley, Elbert Voogt, Orvalho, Gerrit Voortman, Kreb, Jos Sasse, Theo Bloemberg en Wim Liefers(de vader van Gert-Jan) wonnen deze wedstrijd één keer. De allereerste winnaar was Cor Vriend en de laatste winnaar was Frans Visser.

De start van deze wedstrijd is waarschijnlijk een aantal keren bij Groot Deunk in Barlo en later aan de Loohuisweg in Aalten geweest. (foto Gerrit Dijkslag)

Geen opmerkingen: