zondag 5 april 2009

Marathon Rotterdam 5 km – 18,48 min – 15e Plaats

Net voordat we de Coolsingel weer opdraaien staat Jet te fotograferen

Even na tien uur staan Theo, Henk, Wim, Jan en ik in sportkleding gereed om mee te doen aan de kortere afstanden van de Marathon van Rotterdam. We besluiten om niet terug te gaan naar de kleedruimte en lopen dus in onze wedstrijdkleding naar buiten. Daar is het nog erg fris en na een eindje lopen, warmen we ons wat op in een Rotterdams politiebureau. We kunnen hier prima zitten en zo kom je ook nog eens ergens.

Ruim een half uur voor het begin van mijn wedstrijd sta ik in het startvak en na een poosje begint Lee Towers "you’ll never walk alone" te zingen. Even later als de Marathonners op weg zijn richting de Eramusbrug wordt het hek van de tien kilometer lopers losgezet en mogen deze naar de startstreep gaan. Het zonnetje begint ondertussen al lekker te schijnen maar ik bedenk me dat ik hier ook een tijd in de stromende regen kan staan om mee te doen aan een vijf kilometer loop. Gelukkig is dit nu niet het geval.

Eindelijk is het onze beurt, veel jeugdige lopers staan vooraan en meteen na de start is het al raak. Een fikse valpartij aan mijn rechterzijde maar gelukkig heb ik daar geen last van. Wel is het een beetje duwen en trekken om goed weg te komen maar na zo’n honderd meter kan ik mijn eigen tempo gaan lopen. De twee kilometer staat aangegeven en deze kom ik door in 7,14 minuten. Een eindje verder zie ik in de verte de Kubus woningen alweer liggen en als we deze even later gepasseerd zijn lopen we al in de laatste kilometer. Petra, Johan, Maarten en Jet staan me hier nog toe te schreeuwen en het mooiste gedeelte van de wedstrijd gaat komen als we de Coolsingel op draaien. Er staan al vrij veel mensen achter de dranghekken maar het is nog een knap eind lopen naar de finish, zeker als je zoals de meeste atleten er al bijna een Marathon op hebt zitten. Maar je wordt hier gedragen door het publiek!

Als ik bij de omkleedruimte terug kom wordt me gevraagd of het niet ging en of ik uitgestapt ben. Ik mompel maar wat want de ruimte is alleen bedoeld voor Marathonners en even later heb ik de douches helemaal voor mij alleen. In de uitslagen kom ik niet voor omdat ik me pas op het allerlaatste moment heb ingeschreven en je dan geen chip meer toegewezen krijgt. Als ik mijn tijd erbij zet zou ik op de 15e plaats zijn geëindigd, niet gek op 1.342 atleten die wel in de 5 kilometer uitslag vermeld staan.








De laatste meters.....

Geen opmerkingen: