donderdag 9 april 2009

Marathonanalyse van de atleten van AVA’70

Marathonanalyse van de atleten van AVA’70
Afgelopen weekend meegedaan aan de Marathon Rotterdam? De organisatie heeft sinds vorig jaar een nieuw tool op hun site om je marathon te analyseren. Hoe werkt Mijn Marathon Analyse? De analyses worden gemaakt op basis van de netto tijden uit het tijdwaarnemings systeem.


Mijn Marathon Analyse is een online simulatie systeem dat in samenwerking met Smart Position is ontwikkeld om lopers meer inzicht in hun persoonlijke prestaties te geven. Alle loopgegevens van de deelnemers aan de Fortis Marathon Rotterdam zijn in het systeem geladen, waardoor je op een geweldige manier prestaties kunt bekijken, analyseren en vergelijken. Je bepaalt je eigen wedstrijd, want je selecteert zelf de lopers en de snelheid. Je kunt bijvoorbeeld je gegevens met die van een vriend of buurvrouw vergelijken, maar ook met de winnaar. De samengestelde wedstrijd kan worden doorgestuurd per email om aan familie en vrienden te laten zien.

De wedstrijd wordt op verschillende grafische manieren weergegeven, waardoor het overzicht op de wedstrijd optimaal is. Op het kaartje zie je waar de lopers zich op het parcours bevinden. In de snelheidsgrafiek is te bekijken hoe snel je op welk punt hebt gelopen. En in de afstandsgrafiek wordt op een overzichtelijke manier aangegeven waar de lopers zich ten opzichte van elkaar bevinden.

Op de site van Marathon Rotterdam lezen we:Welkom bij Mijn Marathon Analyse, het online analyse systeem van Fortis Marathon Rotterdam. Dit unieke concept is speciaal ontwikkeld om lopers meer inzicht in hun persoonlijke prestaties te geven.

Bediening en gebruik

Meer informatie over de bediening en het gebruik van Mijn Marathon Analyse kun je vinden in de handleiding. Deze kun je downloaden via links op de site van Rotterdam Marathon.

Als je al deze informatie toepast op mijn zes clubgenoten (Wim, Gerrit, Katja, Heidie, Esther en Anke) van atletiekvereniging AVA’70 die de Marathon van Rotterdam gelopen hebben, dan krijg je, als je op Race Simulator klikt, het volgende resultaat. Erg mooi om te zien waar de één op de ander is uitgelopen en wat hun snelheid is.

Race Simulator (op start race klikken, kijk naar de kleur van de atleet)
…..

Geen opmerkingen: