vrijdag 3 april 2009

Aankondiging van de 29e Marathon van Rotterdam

Mijn startbewijs
Op het laatste moment heb ik gisteren via Gerrit Heersink nog een startbewijs voor de 5 kilometer kunnen bemachtigen. Zo kan ik het kijken naar de Marathon mooi combineren met het zelf lopen. Bedankt Gerrit en ik wens iedereen veel succes morgen! We vertrekken om 7.45 uur bij de atletiekbaan van AVA’70.
…..
De weersverwachtingen voor zondag 5 april 2009 zijn zo gunstig, dat wedstrijddirecteur Mario Kadiks een historische race in het verschiet ziet liggen bij de 29e marathon van Rotterdam. Ondanks de afmelding van de zieke William Kipsang, de winnaar van vorig jaar in een parkoersrecord van 2.05.49, ziet Kadiks in het overgebleven startveld voldoende mogelijkheden voor een nieuw parkoersrecord.

,,Met zeven lopers die tijden onder de 2 uur en 8 minuten hebben staan, vier van hen zelfs onder de 2.07 en een onder de 2.06, hebben we een topveld, keek Kadiks donderdag vooruit naar de klassieke race over 42 kilometer en 195 meter.

Het weer zat de afgelopen jaren niet mee in Rotterdam. ,,Voor zondag lijkt het bijna ideaal. Windkracht 2 en 12 graden. Het kan een historische race worden. We willen de lijn van tijden in de 2 uur en 5 minuten de komende jaren doortrekken en tot de top vier van de marathonwereld blijven behoren, aldus Kadiks.

Voornaamste kandidaat om het parkoersrecord scherper te stellen is de Keniaan James Kwambai, die vorig jaar in Berlijn tijdens de wereldrecordrace van Haile Gebrselassie als tweede finishte in 2.05.36. Kwambai liep in 2006 als  in Rotterdam. ,,Ik ken een groot deel van het parkoers. Dat is een voordeel, zei de 26-jarige favoriet.
…..
…..
…..
Als je op deze link klikt en (de juiste versie van) Google Earth hebt geïnstalleerd opent het 3D-parcours zich.
…..

Geen opmerkingen: