zaterdag 18 juli 2009

La Bresse 11e Foulees Bressaudes 7.250 meter – 29,45 min – 21e plaats M40

Samen met Bram in La Bresse
Vandaag zijn we op ons vakantieadres in de Vogezen aangekomen en in het plaatsje Corcieux hebben we voor twee weken een chalet op camping Le Domaine des Bans gehuurd. Na bijna 600 kilometer in de auto te hebben gezeten hebben Bram en ik diezelfde avond nog wel zin om een wedstrijd in La Bresse te lopen. Na een prachtige tocht over verschillende cols zien we het bergstadje liggen. We gokken dat we in de plaats zelf moeten zijn en dat blijkt te kloppen. Nu moeten we het nog voor elkaar zien te krijgen dat we mee kunnen en mogen lopen maar dat is dit keer geen enkel probleem.

Bram mag om 20.15 uur starten in Course 2 Jeunes en ik zelf om 21.00 uur in de Course des As. We lopen een beetje warm en maken een praatje met de familie Baljet uit Friesland, er zijn dus nog meer Nederlanders aanwezig. Gelijk na de start loopt Bram in vijfde positie en gaat het wat vals plat naar boven. Na de eerste ronde kan hij nog één plaatsje opschuiven maar een podium plaats zit er net niet in. Hij loopt de 2.400 meter in een nette tijd van 9.05 minuten.

Ik zelf moet een iets andere ronde lopen en na ongeveer 500 meter ga ik een bocht naar rechts om en kijk me daar ineens verschrikt tegen een verschrikkelijke helling aan. In eerste instantie hoop ik nog dat we deze maar één keer hoeven aan te doen maar het blijken toch echt vier van deze beklimmingen te zijn. Ik loop qua snelheid ongeveer tussen een fanatieke training en mijn wedstrijdtempo in maar bij de beklimming heb ik iedere keer het gevoel alsof ik bijna stil sta. Links en rechts lopen ze me dan ook voorbij en af en toe haal ik er zelf één in. Na rondetijden van 7.05, 7.26, 7.37 en 7.37 min. valt me de eindtijd van net binnen het half uur nog niet eens tegen. Tevreden rijden we beide terug naar de camping, de eerste vakantiedag zit er op.




Geen opmerkingen: