zondag 4 oktober 2009

Verslag van de 1e Herfstloop in Wehl

Erwin Reijmer
Erwin Reijmer op eenzame hoogte in Wim Lebbink herfstloopcompetitie
Door Benno Stevering

Erwin Reijmer uit Doetinchem, maar met zijn wortels in Nieuw-Wehl maakte vooral afgelopen seizoen een enorme vooruitgang door. Op maar liefst drie afstanden verbeterde hij zijn persoonlijk record. Dit uitte zich zondag in een winst op de tien kilometer. Hij won in een tijd van 33.02 minuten met een grote voorsprong op Geron Peters uit Wehl die 36.07 minuten over de tien kilometer nodig had. Bij de vrouwen zegevierde Cordien Schreurs uit Rheden die hoopte een snellere tijd neer te zetten, maar mistte de directe concurrentie en finishte in 45.38 minuten. Aukje van Egteren uit Zelhem werd tweede en was met 49.32 minuten, vier tellen sneller dan Lida Seevinck uit Didam.

Erwin Reijmer uit Doetinchem was superieur op de tien kilometer. In lichte tred liep hij in hoog tempo van zijn achtervolgers weg. Niemand van het lopersveld kon hem dit keer tegenstand bieden. Natuurlijk had ik graag onder die 33 minuten gelopen, maar ik ben wel blij met de winst. Ik heb weer veertig tellen van mijn pr afgelopen. Het is weer een opsteker in een afgesloten baanseizoen dat al bijzonder succesvol is verlopen. Op de 1500, de 3000 en de 5000 meter liep ik immers een persoonlijk record. Ik loop verder de gehele competitie hier in Wehl mee. Het parcours ligt me wel. Voor mijn gevoel gingen de eerste twee kilometers te hard. Vervolgens heb ik iets laten vieren. Geron kwam niet dichterbij en eenmaal weer in mijn ritme kon ik doorlopen om vervolgens te winnen. De wedstrijdprikkels die de lopen me geven, zijn een stimulans als voorbereiding op de halve marathon van Doetinchem. Met een doorkomst halverwege in 17.33 kon Wehlenaar Geron Peters net na de bruggetjes nog wat aanzetten om uiteindelijk te finishen in 36.07 minuten. Vijftig plusser Rene Huls uit Doetinchem won in zijn categorie met 37.52 minuten en zette Hans Metzemaekers uit ‘s-Heerenberg en Jos Bergervoet uit Eindhoven op achterstand. Dinand Woolschot uit Zelhem perste er een vierde plek overall uit met 38.26 minuten. Tonnie Tomassen pakte in een thuiswedstrijd de winst bij de zestiger plussers met een tijd van 51.04 minuten.
Wouter Gijsberts liep naar een zege op de vijf kilometer bij de mannen. Hij zette een tijd neer van 16.14 minuten. In verband met een matig  baanseizoen en gebrek aan plezier in het trainen heb ik na drie maanden stilstand mijn motivatie weer opgepakt en ben nu drie weken aan het trainen. Mijn eerste wedstrijd in Wehl ging niet echt lekker, maar dat verwachte ik ook niet. De start was rustig. Vanaf het lange pad in het bos heb ik aangezet. Ik heb niet gekeken wat er achter me gebeurde. Maar ik kwam duidelijk kracht tekort. Volgende week start ik op de tien kilometer. En ook wil ik de halve marathon van Doetinchem nog meedoen. In augustus volgend jaar start ik bij de commando’s en stop ik met de atletiekwedstrijdsport.  Coen de Wit uit Doetinchem pakte de tweede plek in 16.22 minuten maar werd wel de beste veertig plusser. Edwin Wissema uit Didam voelde zich sterk, naderde De Wit nog in de slotfase en noteerde een derde tijd van 16.32 minuten. Michel van de Kroon uit Pannerden dook met 16.56 minuten nog net onder de zeventien minuten. Na een matige Posbankloop eindigde Marco Rutgers uit Doetinchem in Wehl als vierde bij de senioren in 17.33 minuten. Stefan Scanu werd tweede veteraan in 18.19 minuten, gevolgd door Felix Helmink uit ‘s-Heerenberg die derde werd in deze categorie in 18.52 minuten. De vijftigpluscategorie werd gewonnen door Wim Rensink uit Aalten in 20.26 minuten. Marinus Trentelman uit Hummelo was grootmeester bij de veteranen III.  Veterane Els Moorman uit Doetinchem liep een uitstekende wedstrijd en was bijzonder content met haar winnende tijd bij de vrouwen van 20.47 minuten. In haar kielzog finishte Ingrid van Zolingen uit Aalten in 21.17 minuten. De drie kilometer werd een prooi voor Melvin Seevinck uit Didam in 10.08 minuten. De eerste van drie lopen in het kader van de Wim Lebbink herfstloopcompetitie trok 135 deelnemers. De organisatie is in handen van Stichting Pac-tu-Wehl. Direct na afloop prijkte er al een fraaie uitslagenlijst op het prikbord in de sporthal.

Geen opmerkingen: