zondag 18 oktober 2009

Wehl 3e Herfstloop 5 km - 18,48 min - 8e Plaats M40

Nog ruim een kilometer en de Herfstlopen 2009 zitten er op
Vandaag staat de derde en laatste Herfstloop in Wehl op het programma. Om voor het eindklassement in aanmerking te komen moet je er hiervan twee lopen en aangezien ik vorige week in Coesfeld(D) heb gelopen moet ik dus nog een keer meelopen.
Als ‘s morgens de wekker gaat en het buiten nog donker is, is mijn eerste gedachte om lekker in bed te blijven liggen. Maar nog geen minuut later sta ik toch maar op en trek mijn sportkleren aan. Ik neem even lekker rustig de tijd om te ontbijten met een lekker bakje senseo koffie erbij en fiets om even na acht uur na de baan. Annie staat al te wachten en even later arriveren ook Marco, Dano, en Ingrid. Laatstgenoemde oogt wat gespannen maar wat wil je ook als je voor het eerst in je leven een driedaagse wedstrijd kunt winnen.
Bij de inschrijving worden we verblijdt met een consumptiemunt en deze wordt door sommige atleten gelijk al benut. In Wehl is het altijd oppassen met het startschot, zo sta je nog met elkaar in het startvak te praten en zo is het drie, twee, één en wordt je weggeschoten. Mijn voornemen is om toch weer iets sneller proberen te starten en dan maar kijken waar het schip strandt. In de woonwijk staat gelukkig veel minder wind dan enkele weken terug en ook in het bos is het prima om te lopen. Peter Wissing loopt vandaag erg goed en ik laat hem maar gaan en mijn doel voor vandaag is Jeroen Mulder. De hele wedstrijd loop ik nog geen tien meter bij hem uit de buurt maar hij blijft goed doortrekken. Aan het eind van het bos loopt Dinand Woolschot zijn trainingsrondje en hij spoort me nog wat aan. Met de finish in zicht probeer ik nog één keer aan te zetten maar net als ik bij Jeroen ben gooit hij er ook nog een versnelling uit die teveel voor me is.
Ik eindig met een tijd van 18,48 minuten dan ook net achter hem. Alle vijf kilometer lopers zijn tevreden met hun tijd en Dano en Ingrid nemen nog even glunderend hun welverdiende prijs in ontvangst. Zelf kom ik op een achtste plaats te staan na drie wedstrijden. Mijn klasse was dit jaar erg sterk bezet want met dezelfde tijd zou ik bij de senioren op de zesde plaats zijn gekomen. Net na de middag zijn we terug op de atletiekbaan, de Herfstlopen in Wehl zitten er weer op voor dit jaar.
met Marco van Rijs (rechts)

Geen opmerkingen: