vrijdag 16 oktober 2009

Championchip gaat verder als Mylaps

de Championchip
Championchip Nijmegen, uitvinder van de gele veterchip die de tijd van hardlopers registreert, gaat verder onder een nieuwe naam. Mylaps, Engels voor ‘mijn rondjes’, luidt de nieuwe naam. Ook het bedrijf AMB in Haarlem waarmee Championchip vorig jaar oktober fuseerde, gaat verder als Mylaps.

Het fusiebedrijf is naar eigen zeggen wereldmarktleider op het gebied van tijdregistratie bij sportwedstrijden. Het gaat om de grote marathons van Londen en Berlijn, maar ook autoraces en motorcross.

"Het is belangrijk als bedrijf om met één naam naar buiten te treden" , zegt directeur Bas van Rens over het waarom van de nieuwe naam. De concurrentie op het gebied van tijdwaarneming groeit. Reden voor het bedrijf om zich te onderscheiden met andere producten en diensten voor gebruikers. D e gele hardloopchip blijft gewoon Championchip heten. En het Nijmeegse bedrijf, waar veertig mensen werken, blijft aan de Havenweg.

De fusie tussen Championchip en AMB was ingegeven door de wens om sportvernieuwingen door te voeren. Het bedrijf werkt aan nieuwe ontwikkelingen voor lopers, rijders en toeschouwers. Een ervan is een, goedkope, wegwerp-chip. "Daar is steeds meer vraag naar."


Geen opmerkingen: