zaterdag 6 maart 2010

15e Engelse Mijlenloop in Winterswijk – 5EM – 31,37 min – 9e Plaats

Nog even de laatste bocht om en ik kan in de verte het finishdoek al weer zien hangen

Drie jaar geleden heb ik voor het laatst meegedaan aan de Engelse Mijlenloop in Winterswijk maar dit jaar heb ik de loop weer op mijn agenda staan. Ik vind het parcours nog altijd een hele verbetering ten opzichte van vroeger toen we de hele wedstrijd langs de Groenloseweg liepen en ook de gezamenlijke start met de 10 Engelse Mijl is mooi.

Na een snelle start waarbij ik erg gemakkelijk loop wordt het precies na het 3 kilometer bordje op de Goorweg in de richting van Meddo voor mij een stuk moeilijker. De wind hebben we de eerste kilometers lekker in de rug maar na de 3e kilometer wordt het werken en dat duurt tot en met het stuk langs de Beuzerbeek. De kilometertijd vliegt omhoog naar 4,15 minuten en ik ben vandaag niet sterk genoeg om met de voor mij lopende atleten mee te gaan. In het begin van de wedstrijd loop ik een mooie groep van een man of zes maar die hadden voor mij net een te hoog tempo en ik moet hen laten gaan. Later toen ik vol in de wind liep baalde ik er al van dat ik niet met hen mee ben gegaan maar als later ook Frank Roos en Jan Wevers me voorbij gaan kan ik nog niet echt aanklampen.

Na afloop komen er nog verschillende clubgenoten op het podium waarbij leuke geldprijzen voor de winnaars van de langste afstand te verdelen zijn. Om de winnaars van de 5 Mijl met een medaille naar huis te laten gaan vind ik persoonlijk wat minder, zeker als je bedenkt dat ze daarvoor ook nog bijna anderhalf uur moeten wachten! Toch zijn de prestaties van Gerrit, Dano, Frank en Rob er niet minder om. Als je met vijf clubgenoten bij de eerste tien op de 5 Engelse Mijl eindigt is dat een mooi resultaat en dat is zaterdag het geval.



Parcours

Geen opmerkingen: