vrijdag 19 maart 2010

Venloop in Venlo

van links naar rechts Henk en Ineke Mengers, Wim Brinkman en Gerrit te Lindert
"Venlo als een blok achter haar Venloop"

Dat is de kop van dagblad de Limburger en deze loop heeft zich dan ook in een razendsnel tempo tussen de sterkste halve marathons van Nederland genesteld. Dat is ook niet zo vreemd als je de sfeer proeft die de Venloop uitstraalt.

We kunnen ons omkleden in de Koel, het stadion van voetbalvereniging VVV. Daarna worden we met bussen naar het centrum van Venlo gereden waar de start plaats vindt. Hier staan de teksten van de wielerronde van Spanje nog duidelijk op de weg geschreven. Ondanks het mindere weer staan er weer duizenden uitzinnige mensen langs de route met oranje ratels om de lopers aan te moedigen.

Ongeveer halverwege kom je door het dorpje Steijl, dat aan de Maas ligt. Hier lijkt het wel carnaval want zowel de snelle als de langzamere lopers worden hier ontzettend enthousiast aangemoedigd door de Limburgers. Een aantal AVA’70 leden doet mee aan de Venloop ter voorbereiding op de marathon. Ze maken er een prima wedstrijd van en hebben na de wedstrijd een kop koffie met een heerlijk stuk Limburgse vlaai meer dan verdiend.

De hele loop is één groot spektakel en een echte aanrader! Iedereen die een keer een halve marathon wil lopen moet dit zeker een keer in Venlo gaan doen. Het is in één woord geweldig!

Uitslagen: Wim Brinkman 1:30.41, Henk Mengers 1:33.58 en Gerit te Lindert 1:35.25.




Geen opmerkingen: