zondag 21 augustus 2011

Groenlo 3e Dwars deur Grolle 5 km – 19.22 min – 6e plaats

Bij het kanon van Groenlo, met van links naar rechts Gerrit Heersink, Wim Rensink, Henk Mengers en Geert Wevers 
Als ik van mijn werk in Varsseveld rechtstreeks door rijdt naar de 3e Dwars deur Grolle, kom ik in Lievelde clubgenoot Henk Lammers met Gerard Demkes tegen. Ze zijn met een 30 kilometer lange duurloop bezig en aan het trainen voor de Marathon van Berlijn. Zelf ben ik van plan om vandaag iets minder ver te lopen en schrijf me dan ook in voor de enige afstand die deze wedstrijd kent, de vijf kilometer.

Vanaf begin augustus heb ik mijn trainingskilometers ongeveer verdubbeld en ik hoop dat het zich in de wedstrijd ook al een beetje laat uitbetalen. In Groenlo kom ik nog vier AVA'70 leden tegen en loop ik twee rondjes, bijna drie kilometer in. Het is erg warm en sommige mensen zijn hun tuintafels en stoelen al aan de straat aan het zetten om gezellig met elkaar een middagje naar regionale sport te kijken, na het hardlopen volgt er namelijk ook nog een wielerronde.

De start van mij is goed en ik loop de eerste ronde in de buurt van Gerrit Heersink. Het loopt direct lekker en als iets goed gaat heb je ook weinig last van de warmte. In de derde ronde komt mij de plaatselijke atleet Jozo Vulic erg gemakkelijk voorbij lopen maar ik kan hem goed blijven volgen en hem zelfs in de laatste ronde nog weer voorbij gaan. 

Ik kan het tempo dan ook de gehele wedstrijd goed vasthouden en voor het eerst sinds lange tijd komen mijn kilometertijden niet boven de vier minuten uit. Als ik de Groenloseweg voor de laatste keer weer opdraai, zie ik dat mijn tijd ruim onder de twintig minuten wordt. Ontzettend tevreden kom ik in 19.22 minuten over de finish en ongeveer een minuut sneller dan dat ik gehoopt had. Als ik iets geleerd heb in de laatste tijd is het wel dat ik kilometers moet maken om weer betere tijden te kunnen lopen en dat je het niet voor niets krijgt!

verslag

alle uitslagen

site organisatie

Geen opmerkingen: