dinsdag 16 augustus 2011

Hardlopen en fietsen rond Papendal

De nieuwe BMX baan, een kopie van de baan in Londen
Dinsdag en woensdag hebben Bram en ik, onze jaarlijkse MTB fietsdagen gehad. Ik doe dit al zeker tien jaar met één van de kinderen en het verveeld me nooit. Dit keer hebben we een kamer in het hotel en congrescentrum op het Nederlands Nationaal Sport Centrum Papendal geboekt, dat ligt in de Veluwse bossen bij Arnhem. Dinsdags hebben we een route over de Hoge Veluwe, via Deelen, Hoenderlo, Otterlo en Ede gefietst. Woensdags fietsen we een geheel andere route door Wolfheze, Heelsum en Renkum om via het pontje over de Rijn bij Lexkesveer via Randwijk, Heteren, Driel en Arnhem terug naar Papendal te fietsen. 

Dinsdagavond staat bij mijn atletiekvereniging AVA'70 de eerste baantraining na de vakantie op het programma. Ik wil proberen om me toch iets aan het trainingsschema te houden en trek nog even mijn hardloopschoenen voor een kilometer of acht aan. Ik blijf op en rond het sportcentrum waar ik al gauw bij de blauwe atletiekbaan aan kom. Om het gevoel van de baantraining niet helemaal te verliezen loop ik hier een aantal rondjes om vervolgens verder te gaan.

Langs het terrein van de Edese golfclub, dat volgens mij iets is afgedwaald, kom ik bij de nieuwe BMX baan. Niets wordt hier aan het toeval overgelaten om de Nederlandse fietscrossers zo goed mogelijk te laten presteren in Londen en is er een kopie van de Olympische baan aangelegd. Het is toch een flinke hoogte waar ze starten, als je er zo dicht voor staat. Ook voetbalclub Vitesse heeft hier haar trainings faciliteiten en de woensdagmorgen hebben we hiervan nog een gedeelte bekeken. Op de velden ernaast zijn ze een geheel nieuwe accommodatie voor de club aan het aanleggen.

Ik loop verder door het bos wat ik nog een beetje terug ken van de Papendalcross van afgelopen winter en als ik via het Beijing House weer in de richting van het hotel loop, valt me even verder een oranje-witte bank met foto's voor het Olympic Training Center op. Hier blijken alle Nederlandse Olympische medaillewinnaars van 2008 op te staan. Iets verder wordt iedereen er op gewezen dat het nog maar 346 dagen duurt voordat de Olympische Spelen in Londen van start gaan en nog 906 dagen tot de Winterspelen in het Russische stad Sochi. Het hele park en ook het hotel ademt pure sport uit, prachtig om eens mee te maken.

Klik op de link voor enkele foto's

fotoalbum
De bank met Nederlandse medaillewinnaars van Beijing in 2008
De volgende Olympische zomer- en winterspelen in Londen en Sochi worden al aangekondigd
Op de Papendalse atletiekbaan

Geen opmerkingen: