dinsdag 2 augustus 2011

Winterswijk 9e Zomeravondloop 7 km - 32,00 min - 29e Plaats

Veel toeschouwers boven op de bult (foto Rogier Esselink)

In de Gelderlander van afgelopen maandag wordt de 9e zomeravondloop in Winterswijk aangekondigd als de bergetappe van de serie zomerlopen in de Achterhoek en daar is weinig verkeerds mee gezegd. Het nieuwe parcours, dat gelopen wordt over het mountainbikeparcours dat dit voorjaar officieel geopend is, is loodzwaar maar daarnaast niet minder mooi.
Het is altijd afwachten hoe je conditie het heeft gehouden na twee weken vakantie vieren en het valt me niet mee. Daarnaast is het erg warm en dat hakt er toch ook behoorlijk in. Toch is de start goed en hebben er voor mijn gevoel nog niet eerder zoveel deelnemers meegedaan aan de beklimming van deze Winterswijkse Col. 
Na de eerste ronde om de oude vuilnisbelt ga ik vol vertrouwen de heuvel op. Beklommen we dit vorig jaar nog in xe9xe9n rechte lijn, dit jaar lopen we een beetje zigzaggend naar de top toe. Daar staan vrij veel toeschouwers om de atleten aan te moedigen en wordt me gezegd dat ik iets vrolijker moet kijken. Dit is wel wat anders dan vakantie vieren en ik ben blij dat ik boven ben maar ik zal het de volgende keer proberen.
Ongeveer halverwege de wedstrijd komt Martijn te Brake me voorbij lopen en hij moedigd mij aan om met hem mee te gaan. Ik kan het op dat moment niet opbrengen en loop rustig mijn eigen tempo verder. Met nog twee beklimmingen te gaan is daar ineens Theo Schootman maar als hij bij me is geeft hij aan dat hij de wedstrijd voor gezien houdt, "ik gao mien neet kapot lopen". Een ronde later geeft hij me onderweg nog een flesje water aan, bedankt Theo.
Als ik uiteindelijk over de finish kom, ben ik blij dat ik er ben en is mijn eerste gedachte dat ik hier volgend jaar niet meer mee doe. Maar na enkele minuten denk ik daar al weer heel anders over en zal het ook volgend jaar hopelijk weer mijn eerste wedstrijd na de vakantie zijn. In de napraat heb ik niet veel mensen gehoord die erg lekker hebben gelopen maar wel enthousiast zijn over het parcours en er volgend jaar waarschijnlijk ook weer zullen staan. Deze wedstrijd verdient dan ook zeker ruim 100 atleten aan de start van de langste afstand!
Tom (35.55 min) rust na de wedstrijd uit voor de bult, die hier op twee manieren beklommen kan worden. Ik heb zelf vier keer de trap genomen!

Geen opmerkingen: