zaterdag 7 januari 2012

Dinxperlo 28e Snertloop 4,7 km - 19.40 min - 16e Plaats

Een borje missen en je loopt ongeveer 1.300 meter tekort!
Er zijn van die wedstrijden waar altijd wel iets gebeurd en daarvan is de Snertloop in Dinxperlo er één van. In de afgelopen jaren werden vaak alle wedstrijden door de weersomstandigheden afgelast maar de Snertloop ging door, al kon het zijn dat de voorzitter van AVA'70 helemaal verkeerd liep of dat een andere clubgenoot ineens in een begrafenisstoet terecht kwam. Ook vandaag is het weer raak en lopen we ongeveer 1.300 meter te kort! Toch is dit ook wel de charme van dit soort kleinschalige en gezellige wedstrijden.

Voor de wedstrijd lijkt het wel of bijna de helft van de deelnemers lid is van atletiekvereniging AVA'70, zoveel Aaltense atleten zijn naar Dinxperlo gekomen of moet ik Aalten-Zuid zeggen? Het is dan ook een gezellige boel in de kantine van voetbalvereniging DZSV en de meeste deelnemers zijn toch wel iets gespannen voor deze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Hoe zal het gaan en hoe ben ik de feestdagen conditioneel doorgekomen? Welke atleet heeft er eigenlijk geen klachtjes voor een wedstrijd?

Bij mezelf komt er dan nog bij dat ik al de hele week verkouden ben maar ik zie wel hoe het loopt. We stellen ons op achter het lint dat op de grond is getrokken en precies om kwart voor twee mogen we gaan. Toen we met de auto in de richting van Dinxperlo reden, hadden we het er nog over dat we nog een heel eindje in richting van Aalten moesten lopen. Dit was goed te zien aan de linten die daar hingen en later zag ik het ook op het parcourskaartje.

We zijn het sportpark voorbij en slaan rechtsaf de Boesveldsedijk op om even later weer voor de Aaltense weg uit te komen. Hier hadden we volgens mij rechtsaf gemoeten maar worden we door de verkeersregelaar rechtdoor geleidt, ik krijg hier al mijn twijfels. Even later kom ik het bordje tegen dat we nog twee kilometer moeten lopen en ik ben nog geen 11 minuten onderweg. 

Mijn vermoeden blijkt dus juist te zijn en in het Welinkbos komen we de lopers van de 10 kilometer al tegen die net op weg zijn. Echt vervelend vind ik het niet dat de afstand korter is want het loopt namelijk niet lekker en ik heb toch meer last van de verkoudheid dan dat ik gehoopt had. In de kantine laat ik me de erwtensoep goed smaken en mijn eerste wedstrijdkilometers van 2012 zitten er op. Jammer dat er nog steeds geen uitslagen op de site van de organiserende vereniging staan!

Uitslagen:

4.7 kilometer

10 kilometer

10 opmerkingen:

Geert zei

De plaats waar ik ben geëindigd heb ik gegokt maar het kan best zo zijn dat dit enkele plaatsen lager of hoger is.

Mirande zei

Haha, had ik mezelf toch hoger in de ranglijst geplaatst! ;)
We wachten af wat het daadwerkelijk gaat worden...

Peter Kroesen zei

Super leuk geschreven, Dinxper is altijd als anders.Alleen de uitslag heeft ook nog zijn tijd nodig ???.
groeten uut Aalten-zuid.

Peter uut Dinxper.

Raymond Schuurman zei

Uitslagen staan op de site www.dzsv.nl

ingrid zei

mooie uitslagen maar geertje en adrie wevers staan er allebei niet in , het zal wel aan de achternaam liggen.

Geert zei

Bedankt Raymond, ik heb ze er bij gezet. Ik sta er zelf niet tussen maar ik ben wel over de finish gekomen. Een foutje maar ik heb mijn eindplaats aardig goed gegokt, ik zat er één plaatsje naast!

Paul Tebroke staat wel in het klassement van de 10 kilometer maar heeft deze afstand door zijn blessure niet eens uitgelopen.

Er zitten wel meer fouten in maar ik denk dat ze een invasie van zo'n groot aantal AVA'70 leden ook niet verwacht hadden en de organisatie niet daarop aangepast hebben. Een mooi leermoment!

Geert zei

Ja Ingrid het zal wel met de naam Wevers te maken hebben,iets anders kan ik ook niet verzinnen!

Zouden we volgend jaar wel terug mogen komen? Anders moeten we maar naar die voetbalvereniging uit Eibergen die op dezelfde dag een loop organiseerd?

katja zei

Ik zie ook een Marcel van Rijs staan? Wie is dat dan?

Geert zei

Een tweelingbroer van die andere van Rijs!

Marcel van Rijs zei

Soms zijn er wedstrijden waar je beter onder een andere nam kunt lopen.. er staan trouwens een hoop naam fouten in de uitslag. Geert je bent dus niet over de streep gekomen.hahaah