donderdag 26 januari 2012

Wie gaat er mee een trail lopen in Nijverdal?

Salland Trail zaterdag 10 maart 2012 Nijverdal
De allereerste aflevering van de SallandTrail door de prachtige bossen en over de uitgestrekte heidevelden van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. In deze mooie omgeving hebben we een parcours van 25 en 50 kilometer uitgezet dat zondermeer als een pittige trail aangemerkt kan worden; zeker voor Nederlandse begrippen. De deelnemers zullen onderweg hun ogen uitkijken, genieten van verscholen single trails, mooie vergezichten over de heide, maar zullen ook behoorlijk ‘an de bak’ moeten om regelmatig een stevig hoogteverschil te overbruggen.

De belangrijkste gegevens op een rijtje: datum: 10 maart 2012, afstanden: 25 km. en 50 km, start: 10:00 uur, start/finishplek: Zwembad Het Ravijn Nijverdal, Piet Heinweg 16 7441 GZ Nijverdal.

Inschrijfgeld: 25 km. € 10,00 - 50 km. € 12,50 Inclusief gebruik kleedruimtes, douches èn na afloop gebruik zwembad Het Ravijn !!

Parcours: 99% onverhard, meer dan 600 hoogtemeters op lange afstand zandpaden door bossen en over heide; deels singletrails


Annulering: Indien je onverhoopt toch niet kunt deelnemen aan de SallandTrail, dan kun je tot 1 maart annuleren door ons een mail te sturen. Wij boeken dan het inschrijfgeld terug minus € 3,00 annuleringskosten.

Startnummers: Het startnummer is op de dag zelf af te halen voor aanvang van de trail tot 9.50 uur.

Tijdregistratie: Er is géén officiële tijdwaarneming. Bij start en finish staat een grote klok die bij de start begint te lopen. Bij binnenkomst kan iedere finisher de eigen eindtijd goed zien.

Verzorging: Zowel op de 25 als op de 50 km. zijn verzorgingsposten geplaatst. Deze bevinden zich steeds op ca. 12,5 km. van elkaar. Op de verzorgingsposten is water, thee en sportdrank verkrijgbaar. Er zijn ook bananen en koek beschikbaar. Deelnemers dienen zelf, indien gewenst, te zorgen voor extra drinken/eten onderweg (bidons, gelletjes, Camelbak etc.). Na afloop is er voldoende mogelijkheid om de verbruikte koolhydraten weer aan te vullen. Er is dan tevens de mogelijkheid om te douchen én te zwemmen in Zwembad Het Ravijn! Alle betalende deelnemers kunnen na de finish gratis gebruik maken van het moderne zwembad. Speciaal voor de 50 km. lopers blijft het zwembad zaterdag geopend tot 17:30 uur. Meegereisde familieleden e.d. kunnen ook gebruik maken van het zwembad maar moeten dan wel even een kaartje kopen. Tevens is er een uitstekend horecagedeelte aanwezig en tot ’s avonds laat geopend.

Limieten: Verzorgingspost 1 na ca. 12,5 km. sluit na anderhalf uur (11:30 uur), Verzorgingspost 2 is na 25 km. gesitueerd bij start/finish, Verzorgingspost 3 na ca. 37,5 km. sluit na vier en een half uur (14:30 uur), Verzorgingspost 4 is na 50 km. gesitueerd bij start/finish. De limiettijd voor de 50 km. is 6,5 uur (uiterste finishtijd: 16:30 uur). Vanaf 16:30 uur wordt finishgebied opgeruimd. U kunt dan nog wel van de faciliteiten van Het Ravijn gebruik maken (omkleden, douchen, zwemmen, evt. eten)

Parkeren / Omkleden: Bij start-finishgebied Zwembad het Ravijn

Deze eerste aflevering van de SallandTrail zien we als een try-out. Het is géén wedstrijd met elektronische tijdwaarneming, tijdmatten, chips etc. Er zijn géén prijzen verbonden aan deze natuurloop. De verzorging onderweg en na afloop is uitstekend geregeld!. Alle deelnemers/finishers ontvangen na afloop een certificaat.


Klik voor meer informatie op:


De Trail is georganiseerd door Bertus van Elburg, sommigen van jullie kennen hem als organisator van de befaamde Fullmoon Run's op de Holterberg. De inschrijving van de 50 kilometer is al gesloten, wil je mee doen aan de 25 kilometer, geef je dan zo snel mogelijk op. Benno Aversteeg en Geert Wevers hebben zich al ingeschreven, ik maak er zelf een lekkere rustige trainingsloop (met fototoestel) van.

Henrie Drenthel loopt de 50 kilometer!

7 opmerkingen:

Geert zei

Wil je ook een keer kennis met een Trail maken en ook nog aardig in de buurt, geef je dan zo spoedig mogelijk op.

Wie durft het aan?

katja zei

Volgens mij lopen wij dan de galgenbergmarathon. Veel plezier in ieder geval. Zal hartstikke mooi zijn.

Geert zei

Ja eigenlijk jammer dat die zelfde dag de Galgenberg Marathon is, daar gaan er ook al veel naar toe van AVA'70.

Maar voor jullie zal het ongetwijfeld ook weer een prachtige loop worden. Succes!

Harro zei

Een trail lijkt mij zeker wat maar 25 kilometer is net iets teveel van het goede..... Om over 50 nog maar te zwijgen!

Wie weet ooit.....

Geert zei

Harro, op de Heelweg liep je al vrij gemakkelijk 15,5 kilometer. Ruim een uur erbij en je bent er al. Het hoeft toch niet hard te gaan en je bent altijd eerder binnen dan de atleten van de 50 kilometer.

SOMS BUJ TE BANGE!

Harro zei

Geert, dank voor het vertrouwen. Ik neem het in overweging maar niet voor 10 maart; volgende dag thuis tegen MVR, vandaar.

Geert zei

Ik zie dat Tracy Jewell en Wim Rensink zich ook ingeschreven hebben voor de Trail. Inmiddels 87 deelnemers op de 25 kilometer, er is een behoorlijke kans dat het stopt bij 100!