zondag 13 april 2014

129 lopers spelen vals bij marathon Rotterdam

De Erasmus Brug
129 deelnemers van de Marathon Rotterdam zijn gediskwalificeerd, omdat ze een deel van de route hebben overgeslagen. Een van de lopers liep slechts 600 meter en haalde daarna doodleuk een medaille op.
De valsspelers namen de olympische gedachte 'meedoen is belangrijker dan winnen', wel heel letterlijk. Zij pikten zondag bij de finish op de Coolsingel een medaille mee, terwijl ze de 42 kilometer en 195 meter lange marathon lang niet hadden voltooid. Uit een controle van de tussentijden van de marathon blijkt dat 129 deelnemers het parcours hebben afgesneden.

In totaal sloegen zij zo'n 2500 kilometer over. Bij een enkeling ging het maar om een paar kilometer, maar gemiddeld sloegen de 129 deelnemers circa 19,3 kilometer over. Bijna de helft van de marathon dus.Vaak liepen de valsspelers óf alleen het eerste deel langs de Erasmusbrug, de Kuip en de Maashaven óf alleen het tweede deel, het rondje om het Kralingse Bos.

De 129 deelnemers die de verleiding van een sluiproute niet konden weerstaan, liepen tegen de lamp doordat hun chip niet langs alle meetpunten was gekomen. Sommige lopers maakten het wel heel bont: eentje sloeg ongeveer 41,6 kilometer over, twee anderen misten 40 kilometer. Zij liepen slechts een paar kilometer (bron)

3 opmerkingen:

Geert zei

Jammer dat je op deze manier een Marathon moet lopen en daarna rustig je medaille gaat ophalen. Aan de andere kant is het ongeveer 1% van de atleten die dit doen, dus dan valt het nog wel mee.

Iedereen weet wel wie... zei

Inderdaad erg jammer...zeker als je ooit 900 meter voor de finish er bij neerzakt en GEEN medaille krijgt!....;-)
Maar goed...gelukkig nu wel 1 in the pocket!

Anoniem zei

Hoe was dat ook al weer met een AVA-atlete in 2005?........