maandag 21 april 2014

Kilder 31e Paasloop 5,2 km - 20.45 min - 4e plaats M50

Nog een kilometer op het "stenen" zandpad
Nadat Bram zaterdagmiddag nog een hele wedstrijd gevoetbald heeft, gaat hij toch graag mee naar Kilder als ik hem er naar vraag. Het is altijd leuker om met enkele mensen samen naar een wedstrijd toe te gaan en daarom halen we ook Ingrid van Zolingen nog even thuis op. Ingrid, die vorige week zondag nog mee gedaan heeft aan de Marathon van Rotterdam, wil het nu ook eens weer op de korte afstand proberen. En dat gaat haar prima af door in haar klasse op een tweede plaats te eindigen (5,2 km/24.08 min).

Mooi op tijd komen we op sportpark De Tol in Kilder aan en ik vind dit soort wedstrijden altijd wel wat hebben. Voor de wedstrijd kom je hier altijd veel bekenden tegen waar je even een praatje mee maakt en na afloop hangt er ook altijd een leuke en ongedwongen sfeer. Ook het doosje eieren dat je na afloop krijgt, gaat er met dit soort dagen altijd wel in.

De start is al om 10.00 uur en het is ideaal weer met een klein beetje wind. Op het lange rechte fietspad naar het bos toe ga ik Peter Wissing voorbij en dat is voor mij altijd een mooi doel. De laatste wedstrijden dat ik tegen hem gelopen heb was hij wat sterker maar vandaag kan ik hem een keer voor blijven. Op de dinsdagavond trainingen op de baan merk ik dat het met mijn eigen vorm eigenlijk steeds beter gaat en hopelijk komt het er in de wedstrijd ook weer meer uit.

Als we in de richting van het bos gaan, zie ik dat Bram op een zesde plaats loopt. De echte regionale toppers Bram Som, Michael van der Kroon en Jeroen Reintjes lopen net voor hem. Ik hoop voor hem dat hij dit tempo vast kan houden. Ook in het bos valt het me dit keer mee en voordat ik het goed in de gaten heb, ligt het "valse plat" al weer achter me en dat is meestal een goed teken.

Op het zandpad terug naar de verharde weg, dat dit jaar vol ligt met stenen, probeer ik lekker rechts in de berm te gaan lopen. Dat loopt toch iets gemakkelijker en achteraf hoor ik dat meer atleten dat gedaan hebben. De finish is dit jaar op één van de voetbalvelden, ik heb lekker gelopen en mijn beste tijd van de laatste vier jaar op de klokken gezet (21.24 - 21.01 - 21.20 - 20.45 minuten). Bram heeft zijn snelle tempo iets moeten bekopen en eindigt op een keurige zevende plaats in 18,25 minuten.

Geen opmerkingen: