zondag 27 april 2014

Enschede Marathon live bij RTV Oost

22 april 2012 Björn Demkes heeft in de Marathon alles gegeven en wordt door de EHBO over de finish geholpen, links Roel Somsen
ENSCHEDE - Zondag 27 april vindt de 46e editie plaats van de Enschede Marathon. TV Oost verzorgt vanaf 10.00 uur een live uitzending vanuit Enschede. De uitzending start met een verslag van de wedstrijdlopers en wordt vervolgd met een uitgebreid verslag van de recreatieve lopers. RTV Oost werkt deze dag samen met TV Enschede FM die de beelden overneemt. Radio Oost doet vanaf de start van de wedstrijd om 10.30 uur in live flitsen verslag van de Enschede Marathon. Een verslaggever zal het wedstrijdverloop volgen vanaf de motor.

Behalve de wedstrijd staan in de live-uitzending van TV Oost de unieke sfeer bij de Enschede Marathon en de beleving van deelnemers en publiek centraal. Te zien zijn onder meer de binnenkomst van de wedstrijdlopers en recreanten en sfeerimpressies die eerder op de dag langs het parcours zijn gemaakt. Bert van Losser verzorgt de centrale presentatie en gaat in gesprek met diverse gasten. Het verslag is in handen van Paul Schabbink met assistentie van co-presentatoren Michel van Sluis en Huub van Langen. Bij de recreanten worden zes lopers tijdens hun voorbereidingen gevolgd door presentatrice Esther Rikken. Ze loopt tijdens de wedstrijd zelfs een stukje met ze mee om de ultieme sfeer in beeld te krijgen. Tijdens de tv-uitzending kunnen lopers, toeschouwers en tv-kijkers een ‘tweet’ sturen die in beeld te zien is. Zij kunnen daarvoor #tvoost toevoegen aan hun Twitterbericht.

De Enschede Marathon is de oudste marathon van Nederland en het grootste eendaagse sportevenement van Overijssel. Afhankelijk van de weersomstandigheden zou het aantal deelnemers dit jaar op kunnen lopen tot ongeveer 10.000. Het parcours voert de lopers door onder meer het stadscentrum, de wijk Roombeek, Lonneker en Glanerbrug.

De Enschede Marathon wordt op zondag 27 april live bij TV Oost uitgezonden tussen 10.00 en 17.00 uur. Meer informatie over de uitzendingen van RTV Oost is te vinden op www.rtvoost.nl  - (bron)

2 opmerkingen:

Katja zei

Björn, maar wel onder de 03:00 uur haha

Unknown zei

Zo dat heeft hij goed gedaan zeg!