zondag 28 juni 2015

Gouden plak voor Marijke Esselink uit Meddo

Marijke Esselink heeft goud veroverd op de NK atletiek voor junioren. De 16-jarige atlete uit Meddo won in Breda de hordenloop over honderd meter in een tijd van 14.23 seconden.

Marijke Esselink, die vorige week 16 werd en uitkomt bij de B-junioren, was de enige Achterhoekse atlete die met een gouden medaille naar huis ging. De score viel wat tegen op het NK outdoor in Breda. In februari op het NK indoor in Apeldoorn was er één keer goud, twee keer zilver en één keer brons voor de Achterhoekse junioren.

Het goud ging toen naar de 16-jarige Bob te Lindert. De inwoner van Heelweg die lid is van het Doetinchemse Argo, won toen de wedstrijd over drie kilometer. In Breda kwam Te Lindert vrijdagavond echter niet verder dan een derde plaats op dezelfde afstand, in een tijd van 9.07,87 minuten. Hij haalde ook de finale van de 1500 meter maar daarin moest hij genoegen nemen met een achtste plaats in een tijd van 4.16,36.

Het bleef bij die twee medailles, al zaten sommige atleten heel dicht bij het podium. Hanna van Aalten van het Gendringse Atletico’73 eindigde op de vierde plaars op de 200 meter sprint in een tijd van 25.21 seconden. Ze haalde ook de finale op de 100 meter, maar werd daarop zevende. Ook Daan Modderkolk van Atletico’73 belandde net naast het podium. Bij het hoogspringen bij de A-junioren was 1.90 meter niet hoog genoeg voor het ereschavot.

Sabrine Vels slaagde er niet in een medaille te pakken bij het verspringen bij de A-junioren. De Doetinchemse, die tegenwoordig uitkomt voor AV Nijmegen, kwam in de finale niet verder dan een vijfde plaats. Vels sprong 5.72 meter en dat was wel een persoonlijk record voor de Achterhoekse die vijf centimeter verder kwam dan haar vorige beste sprong.