zaterdag 20 juni 2015

Aankondiging van de 2e Tunnelloop in Nijverdal

Tunnelloop, zaterdag 27 juni in Nijverdal
Uniek loopevenement gaat op herhaling: de Salland-Twente Tunnelloop wordt onverwacht voor de tweede keer georganiseerd. Het feit dat de Salland-Twentetunnel nog steeds niet is geopend voor het verkeer, wordt door ASV Atletics Nijverdal aangegrepen om voor de tweede een Tunnelloop te organiseren. Deze bijzondere en unieke wedstrijd over 5 en 10 kilometer vindt plaats op 27 juni.

In mei 2014 werd de Tunnelloop georganiseerd in de veronderstelling dat dit een eenmalig en uniek sportevenement zou zijn. Door communicatiestoringen van het veiligheidssysteem is er echter een flinke vertraging opgelopen in het project;  Een feit dat door de plaatselijke atletiekvereniging wordt aangegrepen om opnieuw en met medewerking van Rijkswaterstaat, een Tunnelloop te organiseren. Albert Horsman heeft in januari al een verzoek gedaan aan Rijkswaterstaat om een tunnelloop te mogen organiseren wat eerst is afgewezen. Op donderdag 21 mei heeft Albert groen licht gekregen om de Tunnelloop te organiseren, nu moet in een kort tijdbestek alles worden geregeld maar dat gaat met veel vrijwilligers wel goed komen.

Bij de vorige tunnelloop was de tunnel nog niet helemaal klaar. Nu is op een detail na, de tunnel gereed voor gebruik. Nadat de lopers gestart zijn bij het oude treinstation aan de Spoorstraat, duiken ze de tunnel in. Daarbij worden ze aangemoedigd door toeschouwers die hoog boven hen staan.  Om 13:30 uur gaat de tunnel open voor de lopers van De Wilgenweard 5 kilometer loop. Een uur later kan gestart worden voor de Auto Aaltink 10 kilometer. Inschrijven voor deze loop is mogelijk tot en met 20 juni 2015 of tot het maximale deelnemersaantal is bereikt. Voor alle deelnemers is er een herinnering in de vorm van een exclusief functioneel loopshirt van deze bijzondere Tunnelloop.

Meer informatie over de Tunnelloop: www.atletics.nl/tunnelloop


Geen opmerkingen: