donderdag 18 juni 2015

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 86

Willy bedankt!
Aan alles komt een eind! Vanavond nemen we na 13 jaar afscheid van de Intratuinloop. Als het aan gastheer Willy Heinen ligt, wordt deze 13e omloop, geen ongeluks-editie. Het is het laatste kunststukje bij Ava’70 voor de grote baas van het groene warenhuis. Niet alleen de Intratuinloop verdwijnt, maar ook Intratuin zwaait de scepter. Aan het einde van dit jaar stopt het tuincentrum, na meer dan 10 jaar, als hoofdsponsor van de atletiekvereniging.

Willy Heinen, hét gezicht van Intratuin Bredevoort, heeft als hoofdsponsor de club naar een hoger plan getild. Het ledenaantal schoot omhoog, een nieuwe atletiekbaan werd uit de grond gestampt, de jeugdafdeling kreeg een enorme boost en het aantal ‘eigen wedstrijden’ werd verveelvoudigd. Nu is het welletjes geweest!

Vanavond gaat het gebeuren. Het afscheidsfeestje van de knuffelbeer van de vereniging. Hoewel Willy zelf niet vaak met een startnummer is gesignaleerd, was hij altijd de drijvende kracht achter het evenement. Jaar-in-jaar-uit zag hij er, soms vanuit de luie stoel,  op toe dat alles op rolletjes liep. Als hem iets niet aanstond, liet hij dit op niet mis te verstane wijze weten. Willy was en is de baas en dat mag iedereen weten.

Ik stel voor om vanavond de eerste kilometer, onder begeleiding van ‘Una Paloma Blanca’, in polonaise te lopen, met Willy voorop. Na de eerste kilometer zetten we Willy in een grote stoel langs het parcours. We zorgen voor een grote pul bier en een lekkere snack en we zingen in koor: ‘Willy bedankt, Willy bedankt, Willy Willy Willy bedankt!’ Als op de terugweg de achterfietser bij Willy aankomt, neemt hij hem achterop. De atleten stellen zich bij de finish op voor een grote erehaag om de grote meester te onthalen.

We maken er een groot feest van!

Willy bedankt!  

Geen opmerkingen: