zaterdag 9 september 2017

Varsseveld 7e Kramp Run 5 km - 19.38 min - 51e plaats

In de tweede ronde samen met Wouter Raben
Yes, Yes, Yes! I De 5 kilometer wedstrijden kan ik regelmatig nog tussen de 20 en 21 minuten lopen maar onder de 20 minuten wordt voor mij toch een ander verhaal. Ieder jaar probeer ik minimaal één keer onder deze grens te komen en ieder jaar wordt het moeilijker maar met de 7e editie van de Kramp Run is het ook voor het jaar 2017 weer gelukt. En daar ben ik erg blij mee en ook best wel een beetje trots op. 

We verzamelen ons een uur voor de wedstrijd bij één van de huizen van Estinea in Varsseveld en met het uitreiken van de startnummers ontbreekt mijn eigen nummer. Waarschijnlijk heb ik mij via mijn werkgever vergeten op te geven maar er is nog een nummer over en loop ik vandaag onder de naam Wim Jentink. Dat de mensen naar de namen op de nummers kijken blijkt wel uit de vele opmerkingen die ik onderweg krijg.

Net voor de start van de 5 kilometer begint het nog vrij hard te regenen en daar hebben wij later wat profijt van. Voor mijn gevoel zit er vandaag veel zuurstof in de lucht want het loopt vanaf het begin erg lekker. De eerste ronde kom ik door in 9.51 minuten en ik begin al iets te geloven dat het er vandaag in kan zitten. Ik kan het tempo goed blijven vast houden en als we voor de tweede keer aan de achterkant van de kerk komen, sprinten we met zeven AVA'70 leden om de 50e plaats. Deze sprint wordt door Hans Jentink wordt gewonnen en de anderen eindigen op 11 seconden van elkaar!

Ik heb alle zeven keer aan de start van de Kramp Run gestaan en mijn snelste tijd die ik gelopen heb is maar zes seconden sneller dan vandaag. Na afloop van de wedstrijd kom ik Fred Jansen nog tegen. Deze kwieke zeventiger en oud AVA'70 lid vestigde zich enkele jaren geleden in Thailand en het gaat hem bijzonder goed daar. Mooi om te horen en na een kort gesprekje ga ik verder om het laatste stukje met één van de cliënten mee te lopen. Ook hij is weer bijzonder trots op zijn welverdiende medaille!

Geen opmerkingen: