zondag 24 september 2017

Uitslagen van de 30 van Almere

van links naar rechts Niek Kleinhesselink, Evelien Hillen, Walter Vaags en zittend Wim Brinkman
Ruim 600 hardlopers namen zondag met veel plezier en succes deel aan de 30 van Almere.
Onder een stralend zonnetje -al begon de dag nog wat mistig- werden prachtige tijden gelopen. De hoofdafstand (de 30 kilometer) werd uiteindelijk gewonnen door Lelystedeling Gayri Hawery (1.44.40) en de Amsterdamse Natascha Schippers (2.06.04). Beide atleten waren enthousiast over het vernieuwde parcours dat bij de Topsporthal startte, vervolgens via Duin richting het Almeerderstrand voerde om uiteindelijk via de Gooimeerdijk-West en het Kromslootpark weer terug richting Topsporthal te gaan. “Het was zwaar”, sprak Hawery omdat hij vanaf begin tot eind aan kop liep en zich dus aan niemand kon optrekken. Maar heel mooi en afwisselend. Ik ben tevreden over mijn eindtijd.”

Ook Schippers was enthousiast over het parcours. “Het werd nergens saai. Je loopt door een wijk, langs het strand, langs het water en door bosgebied, dus dat is super.” Schippers was sowieso een tevreden mens aangezien zij nog nooit 30 kilometer in wedstrijdvorm had gelopen en dus ook niet had verwacht te winnen. In de tweede ronde van tien kilometer ging ze de Almeerse Samantha de Knijff voorbij en vervolgens gaf ze haar koppositie niet meer uit handen. “Ik ben in voorbereiding op de marathon van Amsterdam, dus dit was een hele mooie generale repetitie.” 

Het mannenpodium bij de dertig kilometer werd uiteindelijk gecomplementeerd door Rene de Lange uit Amsterdam (1.48.47) en Wouter Decock uit Brugge (1.49.37). Bij de vrouwen werd de Almeerse De Knijff dus tweede (2.11.53) en Diewertje Bax uit Haarlem derde (2.17.17). En of je het nu aan lopers op de dertig, twintig of tien kilometer vroeg: allemaal waren ze enthousiast over het vernieuwde parcours. “Het is lekker vlak, lekker snel en lekker afwisselend”, was wat vrijwel iedere hardloper na afloop liet weten.

Uitslagen AVA '70 leden:

30 kilometer: Wim Brinkman 2:26:08. Niek Kleinhesselink 2:26:08, Walter Vaags 2:34:09, Evelien Hillen 2:39:47

Klik op de link voor alle uitslagen

10 km

20 km

30 km

site organisatie
Walter Vaags

Geen opmerkingen: