vrijdag 22 september 2017

AVA'70 in Berlijn - deel 1 - de vrijdag

Eindelijk na wat vertraging komen we aan bij de Sportbeurs
Vanmorgen worden we om 07:00 uur uitgezwaaid door Loes. Kris ligt nog in bed en die komt er echt niet uit om ons uit te zwaaien. Zoals ik verwacht had, komen Henrie en Claudia Drenthel te laat om ons op te halen. Claudia heeft wel 100 keer geappt dat ze ons om 07:00 uur komen ophalen. Om 07:05 uur komen ze er eindelijk aan. We gaan om 08:30 uur vertrekken bij het van der Valk hotel in Hengelo. Daar staan 2 bussen van de Gérard ter Beek reizen klaar om ons te vervoeren naar Berlijn.


In de reis ernaartoe zijn de 10 Achterhoekers duidelijk hoorbaar in de bus. Menig ander atleet ergert zich kapot aan ons. We zitten in de Dubbeldekker bovenin. De chauffeur roept regelmatig door de microfoon of de mensen bovenin wat zachter kunnen praten. Eindelijk na wat vertraging komen we aan bij de Sportbeurs. Startbewijzen ophalen. Claudia Drenthel heeft een mooi tijgerhemdje kunnen scoren op de beurs. Die gaat ze dinsdag meteen dragen tijdens de krachttraining. Daarna snel een paar pullen bier en Bockworsten achterover slaan en weer verder naar het hotel.


Aangekomen in het buitengebied van Berlijn in the middle of nowhere, zien we een soort Rürhgebied met daar 1 hotel. Laten wij daar nu gaan logeren in dat hotel. Lekker buitenaf. Verder niks te beleven. We zijn dus echt op de buschauffeur aangewezen. Verder kunnen we hier niet wegkomen met een metro of trein. Maar met dit stel zal het toch wel goed komen dit weekend. Inchecken en hop naar het buffet. Daarna een paar drankjes en pinda's uit het potje eten.


Geert Wamelink heeft nog sterke verhalen over zijn favoriete hobby vogels spotten. Hij zit bij de vereniging De gevleugelde vrienden. Ingrid Lammers en Claudia Drenthel zijn niet meer bij Geert weg te slaan. Vooral het verhaal over bepaalde soorten vogels slaan in als een bom. Ik ga hier verder niet over uitweiden. Geert heeft absoluut niet dezelfde interesses als zijn zonen Gerben en onze welbekende Erwin en zijn lieftallige Lenie.  Ik kan geen vogel meer zien of horen. Doe mij toch maar hardlopen.


Henk Lammers is compleet ingetaped door Han Tieltjes tot in zijn bilnaad. Ingrid laat ons de foto's zien van Henk zijn achterkant. Die mag ik niet gebruiken voor de Ava site.  Daar houd ik me dan ook aan.  Hij is van plan om te starten, maar denkt dat hij hem niet gaat uitlopen.  Björn heeft beginnend hielspoor en gaat zich kapot lopen en na de marathon herstellen.  Henrie Drenthel heeft al jaren geen wegmarathon meer gelopen en is bang dat er onderweg geen soep te krijgen is.  Erwin is best wel stil. Toch zenuwen voor zondag en natuurlijk 8 uur in de week trainen moet Zondag zijn vruchten gaan afwerpen. Een marathon onder de 3 uur.

Gerben Wamelink is alleen maar druk om glucose tabletten aan de man te brengen. Schijnbaar werkt hij in de tabletten branche. Hij slikt de ene na de andere glucose tablet. Hij begint steeds meer te stuiteren. Hij is nog erger dan Erwin. Dat belooft een mooi weekend te gaan worden. Ik lach me nu al kapot.

Op naar de zaterdag.

Groetjes Katja

1 opmerking: