zaterdag 5 oktober 2019

Prachtige strijd bij clubkampioenschappen AVA`70

De beste heren senioren van deze zaterdag
Op de eerste zaterdag van oktober vinden bij AVA`70 traditioneel de clubkampioenschappen plaats en op 5 oktober jl. was het weer zover. Het beloofde bij voorbaat al een schitterende atletiekdag te worden, want een record aantal deelnemers had zich  aangemeld. Onder uitstekende weersomstandigheden werd er door de atleten en atletes een meerkamp afgewerkt en het werd een dag met strijd, passie, en bovenal veel sportplezier.

Al ver voor het eerste startschot was een peloton jeugdtrainers op en rond de atletiekbaan druk in de weer om alles in gereedheid te brengen. Alles was keurig op tijd klaar voor het leveren van grootse prestaties. En die kwamen er ook. Binnen in het clubhuis werd er in de keuken aan de lunch gewerkt en de laatste schoonmaakwerkzaamheden verricht.

Om 10.00 uur gingen de pupillen van start met hun  clubkampioenschappen. Ze werkten de verschillende onderdelen af, die bekend zijn van de edities van de Athletics Champs. Vortex werpen, Hurkhoog, bal stoten, verspringen en meters maken vormden de prachtige spelvormen waar de kids al hun energie in staken en het enthousiasme straalde er van af. De ouders, opa`s, oma`s, broertjes, zussen, buren en kennissen stonden langs de baan en zagen hoeveel plezier de jongste talenten van AVA`70 hadden. De lol werd nog groter, toen de clubkampioenschappen volgens traditie werd afgesloten met een estafette tegen de ouders. Nog eenmaal werd alles uit de kast gehaald en een verbeten strijd volgde op het middenterrein.

Iets later dan gepland volgde de prijsuitreiking van de clubkampioenschappen voor de pupillen en de prijzen werden uitgereikt door Sien Meinen. Natuurlijk was er een medaille voor de top 3 per leeftijdsgroep, maar ook alle andere deelnemers mochten een mooie herinnering aan deze sportdag in ontvangst nemen, omdat iedereen zo geweldig zijn best had gedaan.

Na de lunchpauze was het de beurt aan de Junioren en Senioren om in actie te komen. De meerkamp leverde een geweldig strijd op, al zorgden met name de technische nummers als kogelstoten, verspringen en discuswerpen bij de Senioren zeker ook voor enkele hilarische momenten. Opvallend detail was dat Marijke Esselink bij de onderdelen kogelstoten en speerwerpen de deelnemende heren veruit de baas was en daarmee haar grote klasse toonde. De middag werd voor alle groepen afgesloten met een hardlooponderdeel, waarbij de stramheid van de spieren en de vermoeidheid van het lijf bij menigeen duidelijk zichtbaar was. Tientallen vrijwilligers waren in touw om de wedstrijdonderdelen in goede banen te leiden en de deelnemers en het publiek van een natje en een droogje te voorzien. Een warm applaus was de terechte beloning voor dit belangrijke vrijwilligerswerk.
De organisatie kan terugkijken op prima verlopen clubkampioenschappen, met mooie atletiekprestaties, gezellige sfeer en uitstekende kampioenen!

De kampioenen van de AVA`70 clubkampioenschappen 2019:
Jongens pupillen mini   : Thijs Bom
Meisjes pupillen mini     : Norah Busch
Jongens pupillen C        : Glenn Wassink
Meisjes pupillen C          : Femke Uenk
Jongens pupillen B        : Jelle Icking
Meisjes pupillen B          : Laura Wisselink
Jongens pupillen A-1     : Lars Meinen
Meisjes pupillen A-1       : Kyra Lampio
Jongens pupillen A-2     : Sil Kreykamp
Meisjes pupillen A-2       : Amber ter Horst
Jongens junioren D        : Sven Meinen
Meisjes junioren D          : Lidewij Lensink
Jongens junioren C        : Twan Meinen
Meisjes junioren C          : Annelot Posthumus
Jongens junioren B        : Diederik Lensink
Meisjes junioren B          : Janneke Gelderblom
Jongens junioren A        : Joost Lammers
Senioren Heren              : Mick Wagener
Senioren Dames            : Marijke Esselink    
Marijke Esselink    

Geen opmerkingen: