zaterdag 16 november 2019

Aalten 3e Boekeldercross 5 km - 22.17 min - 8e plaats M50

Even zwaaien naar een trouwe supporter
Gevoel en werkelijkheid kunnen na een wedstrijd nog wel eens iets uit elkaar liggen. Dit is bij mij ook het geval na de 3e editie van de Boekeldercross. De eerste cross ben ik vrij ontspannen begonnen en samen met hardloopmaatje Rob Berkelder heb ik tot ongeveer halverwege een eind opgelopen. Ik ben niet helemaal voluit gegaan en was dan ook meer dan tevreden met mijn tijd van 22.22 minuten. De tweede cross heb ik niet gelopen en met de derde cross heb ik mij voorgenomen om wat harder te starten om daarna maar te zien waar 'het schip' zou stranden. 

Zo gezegd, zo gedaan en na de eerste kilometer was ik al een seconde of vijf sneller dan de vorige keer. Ik had het gevoel dat het ook vrij goed ging en had ook het idee dat er vandaag aan het eind wel eens een hele hoge 21 minuten op de klokken zou kunnen staan. De 2e kilometer, inclusief de 'Gesink Bult' kom ik door in 4.30 minuten en dat was eigenlijk al een voorbode dat het nog drie lastige kilometers zouden kunnen worden. De 3e kilometer, waar ik altijd al de grootste moeite mee heb, ging zelfs in 4.47 minuten. 

Het is prima loopweer maar soms nog wel wat frisjes. Verschillende (Duitse) atleten gaan me halverwege voorbij en nog voordat de afdaling van de Welinkweg begint, komt bij mij de gedachte al op om eerst maar eens door te 'stampen' om de tijd van de eerste editie te halen. Als ik over de finish kom hang ik eerst een goede minuut over het hek om weer wat op adem te komen. Direct daarna herstel ik ook weer vrij snel. 

Mijn gevoel, als ik onderweg niet naar de tijden had gekeken, is dat het harder ging dan de eerste keer. Ik ben sneller gestart maar heb er ook harder voor moeten werken. De werkelijkheid was dat ik een luttele vijf seconden sneller ben, seconden die ik in de eerste kilometer al gepakt heb. Maar mijn gevoel geeft nog steeds een hoge 21 minuten aan. De laatste editie maar eens een tussenoplossing proberen, kijken of dat beter bevalt! 

Tom presteert iedere Boekeldercross beter! De 1e in 19.45 minuten, de 2e in 19.14 minuten en de 3e gaat zelfs onder de 19 minuten (18.52), waarmee hij nog steeds mee doet voor het podium.

Geen opmerkingen: