zondag 6 december 2020

Laatste etappe van Virtuele Achterhoekse Loopcompetitie

Een individuele loper in actie

Vanwege corona dit jaar geen Montferland Run op de eerste zondag van december, maar de initiatiefnemers van het ARGO Topteam boden met de Virtuele Achterhoekse Loopcompetitie een mooi alternatief.

Op 6 december stond de laatste etappe van 15 km op het programma; eerder al is de 5 en 10 km afgewerkt. Iedereen die mee heeft gedaan aan 2 van de 3 afstanden wordt opgenomen in het eindklassement en dingt mee naar de eervolle titel van snelste Achterhoek(st)er.

Ook nu was er weer een mooie opkomst. De eerste uploads van de diverse hardloop-apps als virtueel bewijsmateriaal van afgelegde afstand en benodigde tijd  kwamen al weer vroeg binnen. De vroege lopers liepen in hun eigen woonomgeving door een met rijp bedekt landschap, terwijl de ganzen in V-formatie over hun hoofden weer zuidwaarts trokken en kerkklokken in diverse dorpen en steden hun beierend aanmoedigden.

Het windstille weer was er mede debet aan dat er weer vele PR’s zijn gebroken. Ondanks dat alle echte wedstrijden vanwege corona zijn afgelast, is kennelijk een virtuele competitie voor de vele wedstrijdlopers en recreanten toch voldoende motiverend om stevig door te trainen met als doel op de wedstrijddag een scherpe tijd te noteren.

Uiteindelijk zijn er voor de 15 km-loop tijden genoteerd van ruim 80 deelnemers.  Bij de heren was de algemene uitslag als volgt: 1) Pascal Schepers (Argo Atletiek) - 49:44; 2) Ruben Garretsen (Argo Atletiek) - 50:08; 3) Jordy Kloet (Argo Atletiek) - 50:23. En bij de dames gingen de eerste 3 posities naar: 1) Linda Ooms (av Hanzesport) - 1:00:33; 2) Ieneke Voets (Running Elst) - 1:02:34; 3) Daphne Spreen (Team Steenboksport) - 1:03:41. 

Nu alle 3 afstanden gelopen zijn is ook bekend wie zich de snelste Achterhoek(st)er mag noemen. Bij de heren zijn dat respectievelijk Ruben Garretsen, Rick Heutinck en Sander van der Meijs in de klassementen 35-, 35+ en 50+. Bij de dames gaat deze eervolle vermelding naar achtereenvolgens Daphne Spreen, Linda Ooms en Dorothé Vrieze. (bron)

Klik op de link voor de uitslagen

uitslagen 15 kilometer

eindklassementen

site organisatie

Geen opmerkingen: