donderdag 17 december 2020

Dit betekenen de nieuwe coronamaatregelen voor hardlopers

Met de aankondiging van strengere maatregelen rondom de coronacrisis, worden wedstrijden en samen sporten verder beperkt

Nederland gaat op slot. Vijf weken. Een harde lockdown tot en met 19 januari 2021. Maandagavond 14 december 2020 heeft Mark Rutte een toespraak gehouden vanuit het Torentje over de coronamaatregelen. Wat betekent dit voor sporters?

Aantal Coronabesmettingen neemt toe

Het aantal coronabesmettingen neemt - ondanks de huidige maatregelen - sinds kort weer toe. De afgelopen dagen er steeds meer dan 9000 besmettingen per dag. Minister De Jonge van Volksgezondheid liet vanmorgen al weten dat er meer nodig is ‘om te komen waar we moeten komen’. Er is volgens De Jonge sprake van een ‘aanhoudende druk op de zorg’, zowel in de ziekenhuizen als in de verpleeghuizen.

Rutte laat weten in de toespraak vanuit Het Torentje dat Nederland op slot gaat. Voor vijf weken gaat Nederland in lockdown. Alles is erop gericht om het aantal contacten tot een minimum te beperken.

Maatregelen voor sporters

Alle binnensportlocaties gaan vanaf dinsdag 15 december dicht. Dus ook sportscholen, zwembaden sporthallen. Buitensportlocaties mogen open blijven. Tot 18 jaar mag er buiten gesport worden in teamverband. Maar vanaf 18 jaar mogen er geen groepslessen of samen gesport worden, ook wedstrijden zijn niet toegestaan. En geldt voor hun een maximum van 2 mensen.

Maximaal 2

Thuis mag je niet meer dan 2 gasten per dag te ontvangen. Buiten geldt een maximale groepsgrootte van 2, tenzij je op pad gaat met het eigen huishouden. Samen hardlopen mag, maar maximaal met 2 personen. Dus een rondje hardlopen is prima, maar met niet meer dan met 1 vriend of vriendin. Op 1,5 meter afstand.

Met kerst is er een uitzondering: op 24, 25 en 26 december mag je maximaal 3 gasten per dag ontvangen (van 13 jaar en ouder); De maatregelen gelden tot 19 januari 2021. Op 12 januari zullen Hugo de Jonge en Mark Rutte vertellen hoe het er na 19 januari uit gaat zien. (bron)

Geen opmerkingen: