zondag 1 augustus 2021

Olympische Spelen nacht 3: 400 meter lopers overtuigend naar halve finale

Liemarvin Bonevacia heeft altijd iets extra’s tijdens kampioenschappen en dat lijkt ook in Tokio het geval te zijn

Van vrijdag 30 juli tot en met zondag 8 augustus wordt het olympische atletiekprogramma afgewerkt in Tokio. In totaal komen 43 teamNL atleten in actie. Zondagnacht plaatsten Liemarvin Bonevacia en Jochem Dobber zich voor de halve finale van de 400 meter.

400 meter lopers met overtuiging naar halve eindstrijd

Liemarvin Bonevacia heeft altijd iets extra’s tijdens kampioenschappen en dat lijkt ook in Tokio het geval te zijn. Met de finale van de mixed relay van gisteren nog in de benen kwam hij met veel overtuiging, en rustig uitbollend, als eerste over de streep in zijn serie. De klok stond stil na een snelle 44.95 seconden, slechts twee tienden langzamer dan Bonevacia zijn Nederlands record van 44.72 seconden.

Ook Dobber liep naar de ‘grote Q’. Hij finishte in zijn serie als derde met 45.54 seconden. Voor de camera van de NOS liet hij weten dat hij liever iets sneller had willen lopen, maar dat dat niet nodig was voor een plek in de halve finale.

Irene van der Reijken uitgeschakeld

Het olympisch avontuur van Irene van der Reijken eindigde na de series van de 3000 meter steeplechase. In een race die vroeg op een lint getrokken werd door de favorieten, vestigde Van der Reijken zich achterin het veld. Op de helft van de race begon Van der Reijken voorzichtig met het oprapen van atletes voor haar. Ze bereikte de finish als negende in haar serie met een tijd van 9:42.98 minuten. Dit leverde haar een dertigste plaats op in de eindklassering. Bij de NOS vertelde Van der Reijken dat het een zware race was als gevolg van de extreem warme temperaturen.

Sifan Hassan gaat voor triple

Sifan Hassan liet vannacht weten dat ze ervoor gekozen heeft om op drie afstanden aan de start te verschijnen in Tokio. Hassan krijgt daardoor een vol schema met de 1.500 meter, de 5.000 en de 10.000 meter. "Het is voor mij belangrijk om mijn hart te volgen. Dat is veel belangrijker dan gouden medailles. Dit houdt me gemotiveerd en zorgt ervoor dat ik blijf genieten van deze prachtige sport.

Tijdschema vanmiddag

Vanmiddag om 12:45 uur Nederlandse tijd wordt het atletiekprogramma hervat met de halve finales van de 100 meter horden. Voor Nederland in actie: Nadine Visser. Ruim een uur later staat ook Nick Smidt zijn halve finale op het programma. Hieronder zie je het Nederlandse tijdschema. Klik hier voor meer informatie over TeamNL op de Olympische Spelen.