vrijdag 18 februari 2022

Meer kudos krijgen op strava? zo vergoot je je kansen!

Strava kunst!

Strava draait uiteraard om veel meer dan het krijgen van kudos. Maar deze kudos geven je vaak net dat beetje meer voldoening en blijk van waardering. Vooral als je je lange duurloop of snelle intervaltraining voltooid hebt. Of wanneer je toch nog even bent gegaan terwijl je er geen zin in had.

Wij hebben een top 5 gemaakt van activiteiten die eruit springen in onze feed door de hoeveelheid kudos. Wil je dus ook meer kudos ontvangen? Denk dan eens aan deze type loopjes:

1. Persoonlijke records

Dit spreekt voor zich: niets geeft zoveel voldoening voor jezelf en je volgers dan een persoonlijke record te zien op je feed. Prof of recreant, je hebt er hard voor gewerkt en dat verdient duizenden kudos.

2. Course records

Course records zijn de snelst gelopen tijden op een bepaald Strava-segment. Segmenten zijn een specifiek stukje weg/trail dat door gebruikers werd gecreëerd en waar je je tijden kan vergelijken met anderen. Als lid van Strava kan je een 'prestatie' behalen voor een uitzonderlijke prestatie op een bepaald segment, waaronder ook die van 'Course Record' (CR). Heb je de beste tijd neergezet, dan krijg je een Kroon. Deze Kroon (CR) is erg gewild en niet makkelijk te behalen. Logisch dus dat CR's steeds op veel kudos kunnen rekenen.

3. Marathons of lange loopsessies

Een marathon lopen is zwaar, en lopers verdienen alle aanmoedigingen en waarderingen als ze de finish halen. Net als persoonlijke records verdient elke marathonfinish - hoelang je er ook over deed om de streep te halen - ontelbare kudos. Leuk weetje: de upload van Molly Seidel die op de vorige Olympische Spelen brons won op de marathon is met 40.000 kudos de activiteit met de meeste kudos ooit.

4. Mooie foto's

Je Strava-pagina kan je ook een Instagram-tintje geven. Geef je volgers een impressie van de mooie omgeving waarin je loopt. Het is moeilijk om geen kudos te geven aan een mooi natuurbeeld voor dag en dauw, een loopsessie bij zonsondergang of een uitdagende trail in de bergen.

5. Strava kunst

Er zijn al tal van kunstwerken de revue gepasseerd: lopers kunnen hun route zo uitstippelen dat je een bepaalde figuur te zien krijgt als je ze later op een kaart bekijkt. Het is niet vanzelfsprekend om een Picasso-waardige tekening te krijgen, dus het uitstippelen van de route en die nauwkeurig volgen is cruciaal. Een foute bocht en je hele tekening kan de mist ingaan. (bron)

Geen opmerkingen: