zaterdag 4 november 2023

Aalten 1e Boekelder Cross 5 km - 24.07 min - 4e Plaats M60

De 1e Boekelder Cross zit er weer op

Als ik op de eerste zaterdag van november de 3 kilometer lange route naar 't  Romienendal fiets, dan laat ik mijn gedachten de vrije loop en komen er onderweg allerlei vragen op. Hoe zal het parcours erbij liggen na de overvloedige regenval van de afgelopen weken, zal er veel deelname zijn, hoe zal het gaan na bijna twee maanden geen wedstrijd gelopen te hebben en zal ik nog onder de 25 minuten kunnen finishen? Vragen waar ik op de fiets nog geen direct antwoord op heb.

Als ik bij het gemeenschapshuis aan kom en mijn startnummer ophaal, zitten er geweldig veel vrijwilligers om ons op te vangen en alles goed te regelen. Ook loop ik nog even naar de tijdsregistratiewagen van Marco van Rijs, die inmiddels in de verre omtrek bekent is om zijn snelle update van de uitslagen. Een deelnemer hoeft maar te finishen en enkele seconden later staat de uitslag al op internet. Later lees ik in het verslag van Frank dat er in totaal maar liefst 50 vrijwilligers deze dag in actie kwamen. Wat heeft atletiekvereniging AVA'70 dit toch altijd geweldig voor elkaar.

Voor de wedstrijd maak ik met verschillende atleten een praatje, loop een paar kilometer warm en maak me gereed voor de 5 kilometer. Na de jeugdlopen, wordt om klokslag half twee een erg sterk deelnemersveld van de 5 en 10 kilometer weg geschoten. Wat opvalt is het hoge gras net na de start en een paar slechtere stukken langs de eerste sloot maar verder is het parcours prima te lopen. Tot in Klein Zwitserland loop ik in de buurt van Andre Bruil en hij stimuleert mij om aan te blijven haken maar hier moet ik hem langzaam laten gaan.

Na de befaamde Gesinkbult en het trapje over de boomstammen valt me de drie kilometer tijd nog niet eens tegen maar erg gemakkelijk gaat het vandaag niet. De afdaling van de Welinkweg voelt wel lekker en even later beginnen we al weer aan de laatste kilometer. Ik groet onderweg fotograaf Rob Jansen en dik binnen de 25 minuten kom ik over de streep.Na afloop hang ik een goede minuut uit te puffen over de dranghekken en hoop dat het me met de 2e editie iets gemakkelijk af gaat, we zullen het zien!

Geen opmerkingen: