zaterdag 18 november 2023

Aalten 3e Boekelder Cross 5 km - 23.47 min - 4e Plaats M60

Koud, guur en nat

Door de overvloedige regenval in de afgelopen week, lag het parcours er op sommige stukken vandaag erg slecht bij. Bij het warm lopen merk ik al, bij de eerste strook langs de sloot, dat het vandaag wel eens een mooie glibberpartij kan worden en dat blijkt later ook wel. Na afloop geven verschillende lopers aan dat ze onderuit zijn gegaan en dat is bij sommige atleten ook zeker aan hun kleding te zien. 

Aan de ene kant is dat balen maar aan de andere kant is dat ook het leuke van vier zaterdagmiddagen crossen in november. Geen week is bijna hetzelfde en op de weersomstandigheden kun je geen invloed uitoefenen. Daarnaast is het koud en net voor de start begint het ook nog te regenen en wordt het parcours nog modderiger. Ik besluit dan ook op het laatste moment mijn armstukken en handschoenen aan te doen, iets waar ik geen spijt van heb gehad.

Ik sta er van te kijken dat de eerste kilometer toch weer iets sneller gaat dan in de weken ervoor, want op sommige stukken heb ik echt moeite om op de been te blijven en glijd ik verschillende kanten op. Na precies drie kilometer gaat mijn veter van de linkerschoen los, waar ik voor mijn gevoel toch echt een dubbele knoop ingelegd hebt. Verschillende atleten gaan me voorbij en na een aantal seconden vervolg ik mijn weg. Het is even zoeken naar het juiste ritme maar dat gaat al gauw weer goed.

De laatste honderd meter kan ik er nog een klein sprintje uit persen en als ik over de finish kom, ben ik net als de week ervoor weer 10 seconden sneller. Er volgt nog één editie en ik sta op dit moment tweede in het klassement bij de 60 plussers. Als twee atleten, die beide nog maar twee keer gelopen hebben, de laatste wedstrijd mee doen, zal het voor mij dit jaar een vierde plek in het eindklassement worden. Zaterdag zullen we het zien!

Geen opmerkingen: