zaterdag 18 november 2023

De Ronde Venen Marathon in Abcoude

Jeroen en Herbert

De broers Frans en Michael Woerden liepen samen duizenden wedstrijden. Ze vonden het in de zomer van 2016 een mooi moment om een keer zelf een wedstrijd te organiseren. Een marathon! Het werden 42 kilometers over rustige wegen, langs riviertjes, door natuurgebieden en een voormalige spoorbaan. Eén grote ronde komt langs alle 8 dorpen van de gemeente. Een uniek parkoers langs de mooiste plekken in hun eigen gemeente De Ronde Venen.

Het idee werd met groot enthousiasme ontvangen, zowel door lopers, als mensen die wilden helpen met organiseren. Hardlopers liepen op 19 november 2017 de 1e editie van De Ronde Venen Marathon. Inmiddels waren er ook een succesvolle 2e, 3e en 4e editie. Het parkoers is ingedeeld in rayons, met voor elk rayon een rayonhoofd. Zij zijn verantwoordelijk, met de vele verkeersregelaars en vrijwilligers, voor een goede doorgang in hun rayon.

AVA’70 lid Herbert ter Maat stond afgelopen weekend aan de start van deze marathon. Hij werd op de fiets begeleidt door zijn maatje Jeroen Toevank. In eerste instantie zou hij ook mee doen maar raakte in de voorbereiding geblesseerd en heeft Herbert onderweg prima verzorgd. Na 3:33.33 uur had Herbert zijn Marathon er op zitten!

Klik op de link voor de uitslagen

uitslagen

site organisatie

Geen opmerkingen: