zaterdag 6 januari 2024

Bocholt 11e Silvesterlauf 5 km - 24.52 min - 5e plaats M60

Bram, Sam, Rinke en Geert

Op de laatste dag van het jaar 2023 schrijven Bram en ik ons in voor de 5 kilometer van de 11e Silvesterlauf in Bocholt. Als ik op de site kijk zie ik dat het parcours is aangepast omdat door boswerkzaamheden en de vele regenval een zandpad in het Bocholter Stadswald niet zo goed begaanbaar is. In de praktijk betekent dit, dat er iets meer asfalt in het parcours zit en dat het keerpunt wat verderop geplaatst is om precies aan de 5 kilometer te komen.

Ruim op tijd zijn we aanwezig, al begint de grote parkeerplaats al aardig vol te raken. Nadat we een plekje voor de auto hebben gevonden, halen we aan de overkant in de school ons startnummer op. Er zit een chip bij, die je aan je schoenveters moet bevestigen, wat een gepruts is dat toch altijd. Met zijn vieren (Bram, Sam en Rinke) lopen we het rondje en zien dat er eigenlijk niet zo gek veel veranderd is en dat het parcours er uitstekend bij ligt. We komen zeker 10 a 15 AVA'70 leden of atleten uit de gemeente Aalten tegen en dat geeft toch altijd een stuk herkenning.

Echt gemotiveerd ben ik zo na de feestdagen niet en een tijd van rond de 25 minuten zal een mooie afsluiter van het jaar zijn. Met ruim 450 andere atleten gaan we, na het startschot, op weg. Halverwege, na 2.5 kilometer, kom ik door in 12.15 minuten. Na een klein rekensommetje lig ik aardig op schema en prijs me gelukkig dat ik vandaag geen 4 ronden hoef te lopen. Ook de geplande buien trekken gelukkig langs het Stadswald heen.

De hele weg loop ik zo'n 30 a 40 meter achter Kyra en Marijn Lampio. Bij het keerpunt merk ik dat het verschil kleiner is geworden en ongeveer 300 meter voor de finish heb ik ze te pakken. Ik moedig ze aan om mee te gaan en niet veel later gaan ze me beide met een ferme eindsprint voorbij en moet ik ze laten gaan. Net binnen de beoogde 25 minuten kom ik over de finish, waar Bram al een minuut of zes op me staat te wachten, hij passeert de lijn in 18.49 minuten. Dit jaar heb ik aan 17 wedstrijden mee gedaan maar langzaam aan beginnen de jaren toch wel wat te tellen!

De laatste meters van 2023

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Toch een knappe prestatie Geert. Grt Marco

Anoniem zei

Kyra moest het uit haar tenen persen, maar je aanmoedigingen hielpen goed ! Mooie prestatie weer Geert.