zaterdag 16 maart 2024

Aankondiging van de 38e Paasloop in Kilder

De start van de 10 kilometer in 2023

Vorig jaar, is na enkele jaren, de Paasloop weer georganiseerd en dit was een groot succes. Met een nieuwe commissie van enthousiaste hardlopers, ondersteuning van vrijwilligers en veel sponsors werd er een nieuwe doorstart gemaakt. Dit jaar wordt de Paasloop voor de 38e keer georganiseerd.

De Paasloop bestaat al sinds 1980 en is opgericht door een groepje hardlopers van Sportvereniging Wilskracht. Sinds toen heeft de Paasloop bijna elk jaar plaatsgevonden. Door corona heeft dit drie jaar niet plaats kunnen vinden. Vorig jaar is voor het eerst weer de Paasloop georganiseerd en er waren meer dan 300 deelnemers. We hopen dat jullie dit jaar net zo enthousiast zijn en er weer veel lopers zullen deelnemen op 2e paasdag (1 april 2024).

De paasloop gaat over bospaden en single-tracks door de Montferlandse bossen met nog een verhard looppad tot in het dorp. De pittige heuveltjes in de 10 km loop zijn vooral voor de fanatieke hardloper een mooie uitdaging. Voor de recreatieve hardloper is zeker plaats met keuze tussen een mooie 5,3 km en een 10 km loop en voor de jeugd een 1,2 en 2,5 km loop.

Inschrijven voor de senioren kan alleen via deze link tot 10 minuten voor de start. Voor startbureau, exacte starttijden, voorzieningen en nadere info zie www.paasloopkilder.nl

De traditie, een chocolade paashaas voor de jeugd en een doosje eieren voor de senioren, na afloopt, blijft natuurlijk in ere.

Geen opmerkingen: