vrijdag 27 april 2007

Stadtlohn(D) Citylauf – 5 km – 19,57 min – 2e Plaats 45+

van links naar rechts Robert Temming, Henk Mengers, Geert Wevers, Uli Benke en Heinrich Baumer
Een broodje Duitse braadworst. Dat was de inzet van een weddenschap tussen Dinand Woolschot en Hans Metzemakers van AV Argo en Robert Temming en mezelf. Het doel was welke vereniging de snelste tijd zou realiseren. Deze weddenschap werd vanavond glansrijk gewonnen door de atleten uit Doetinchem. Wij krijgen echter al vrij snel een kans om ons te revancheren tijdens de 5×5 estafette die op zaterdag 12 mei plaats vind.

Vanavond heb ik een voor mij doen slechte wedstrijd gelopen in Stadtlohn. Het parcours was in vergelijking met andere jaren door een wegopbreking iets aangepast. Vandaar dat de afstand waarschijnlijk wat meer was dan 5 km. Na de nodige buikkrampen en toiletbezoeken overdag dacht ik dat het ‘s avonds wel mee zou vallen met het lopen. Maar na de eerste kilometer had ik al door dat het een moeilijke avond voor mij zou worden. Robert liep langzaam bij me weg en in de tweede ronde kwam ook de Duitser Jonas Baumer me voorbij. Ze waren dan ook beide vanavond sneller dan ik. Henk Mengers finishte zo’n 45 seconden achter mij.

Na de wedstrijd een stukje uitgelopen om daarna samen met Robert en Henk Mengers wat verhalen op te halen met de atleten, Uli Benke en Jonas Baumer, van TV Vreden. Leuk om jullie ontmoet te hebben.Daarna hebben we de beloofde broodjes braadworst voor de Argonauten besteld en ook met hun nog even de wedstrijd doorgenomen. Al met al was het een bijzonder mooie avond waarbij mijn eindtijd, van net onder de twintig minuten, tegenviel. Een schrale troost hierbij is dat dit voor meerdere atleten geldt.






Geen opmerkingen: