zaterdag 28 juli 2007

Genod 18e Tour de la Serra 13,1 km – Startverbod voor de wedstrijd

Startverbod in Tour de la Serra in Genod
Na alle dopingperikelen in de Tour de France kreeg ik vanavond voor het eerst bij een hardloopwedstrijd een startverbod. Ik had op het internet gezocht of er nog een wedstrijd in de buurt van onze vakantiebestemming was en de enigste wedstrijd die er voor in aanmerking kwam was de 18e Tour de la Serra in Genod. Dat het een bijzondere wedstrijd zou worden had ik wel een beetje verwacht maar het liep wel anders dan dat ik me er van voorgesteld had. Ruim op tijd ben ik samen met Bram vertrokken en melden we ons bij het inschrijfbureau. Hier kreeg ik te horen dat ik niet mee mocht doen met de wedstrijd. Ik had namelijk mijn KNAU licentie niet bij me en omdat ik ook geen gezondheidsverklaring van een arts kon laten zien, mochten ze me niet laten starten.

Ja wat doe je dan? Ik heb toen maar besloten om gewoon, zonder startnummer, tussen de 738 andere deelnemers in het startvak te gaan staan en in een lekker duurlooptempo mee te gaan lopen in het grote veld. Mijn fototoestel heb ik meegenomen om onderweg rustig de tijd te nemen om wat foto’s te maken. In deze wedstrijd, die in de top 10 van Franse Joggings staat, vallen een aantal dingen in vergelijking met Nederlandse wedstrijden op. In de eerste plaats het hoge inschrijfgeld van 18 Euro, waar je dan wel een mooi Asics shirt en een cap voor krijgt. Door het startverbod heb ik er me dat tenminste nog uitgespaard. Ook de enorme goede en vele verzorging onderweg en na afloop van de wedstrijd. Op zeven plaatsen werden flessen met drinken en sponzen uitgereikt en na de wedstrijd kon je ook van alles krijgen (water, cola, wijn, brood, cake, verschillende soorten kaas, plakjes ham en een soort gedroogde pruimen). Ook kregen alle dames die over de finish kwamen een roos en alle verklede atleten een fles wijn.

Wat me ook erg opviel was, dat op de eerste kilometer van de wedstrijd alle winnaars van de voorgaande edities op het wegdek waren geschilderd met het jaartal waarin ze wonnen. Na afloop kon je douchen in een geïmproviseerde tent waarbij je aan ketting moest trekken om wat koud water uit de douche te laten komen om enigszins nat te worden. De wedstrijd zelf was schitterend met bijna geen enkel vlak stuk weg. Je was of aan het klimmen of aan het dalen. De wedstrijd zelf heb ik in een uur en negen minuten gelopen waarbij ik net voor de finish maar uit de wedstrijd ben gestapt. Na afloop van de wedstrijd werd er een feest met live muziek georganiseerd dat tot vier uur in de nacht duurde. Vele atleten bleven dan ook op het terrein in hun tenten slapen om de andere dag gezamenlijk om negen uur te ontbijten. Een erg leuk initiatief met dit mooie weer!


site organisatie


Bram houdt er nog een mooie cap aan over
Zo kun je ook verfrissing krijgen

Geen opmerkingen: