zondag 20 januari 2008

Arnhem Safari Run 5.050 meter – 19,23 min – 5e Plaats

Bovenste rij(en) van links naar rechts: Dries Pluimers, Floor Perquin, Ronald Moska, Taco Hanou, Ingrid Hanou, Jan Keemink, Geert Wevers, Jan Broers, Anja Stafleu, Bram Wevers, Riny Jansen, Evert Dorregeest, Manon Mensink, Hans Baltesen, Henk Smit, Femke Goedhart, Petra, Maarten van Alphen, Bjorn Paree, Denis de Vries, Rob Roelofsen, Gert Noordhoek, Ton Stikkelbroek, Jos Nabuurs, Andre Ruitenbeek, Peter Barefoot-Van Rijn, Dick Leseman, Rutger Thung, Maurice van den Berg, Erik Schoon, Eelco Rem, Jeroen van Nieuwenhove.

Onderste rij van links naar rechts: Rogier Kleine, Bertus van Elburg, Jannemien Bosman, Tonny Jansen, Renske Leseman, Marije van Aken, Eline, Peter van Limbergen, Michel Verheezen, Petra Schoon-van der Tak, Esther Straetemans.

Ter ere van het eerste lustrum van het hardloopforum Chat’n'Run werd in Arnhem een bosloop onder de naam Burgers Safari Run georganiseerd. De kans dus om een aantal lopers te ontmoeten die je alleen nog maar digitaal kent. Naast de jeugdloop van 1900 meter, konden de hardlopers kiezen uit één, twee of drie rondjes van vijf kilometer. Bram en ik hadden ons vooringeschreven voor de korte afstand en moesten dus één ronde lopen. Nadat we de auto geparkeerd hadden bij de dierentuin Burgers Zoo, kwamen we gelijk al enkele bekenden tegen. Daarna hebben we ons in een tent omgekleed en hebben we zo’n twee kilometer ingelopen met Dries en Mynko. Het weer werd er niet echt beter op en helemaal droog was het dan ook niet. Gelukkig was het niet koud. 

Gelijk na de start liep ik in de eerste kilometer op kop van de wedstrijd, samen met Niklas van Cassel, maar ik had al gauw in de gaten dat ik dat niet vol kon houden. Verschillende lopers gingen me dan ook voorbij, maar in de laatste 250 meter kon ik me nog naar een mooie vijfde plek sprinten. Bram deed er 22,41 minuten over en kwam daarmee op een 28e plaats in een veld van 124 atleten.

Op vertoon van je startnummer kon je na de wedstrijd de dierentuin bezoeken en hier hebben Bram en ik dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Speciaal voor de hardlopers bleef de dierentuin ook langer open. Aan het eind van de middag was de prijsuitreiking en een tombola. Ook werd er met een aantal mensen van Chat’n'Run, die nog aanwezig waren, nog een groepsfoto gemaakt. Al met al een erg leuke middag, die zeker voor herhaling vatbaar is. (foto Jannemien Bosman)








Geen opmerkingen: