zondag 17 augustus 2008

Groenlo 2e Dwars deur Grolle 5 km – 18,28 min – 11e Plaats

Het startschot is net gelost
In het jaar 2007 werd de hardloopwedstrijd "Dwars deur Grolle" voor het eerst gehouden maar voor mij was het mijn debuut in deze wedstrijd. Na een gezellig tuinfeest met collega’s op de zaterdagavond en de ervaringen van de afgelopen weken zou ik met een tijd van onder de 19 minuten tevreden zijn.

Toen ik even na twaalf uur met Bram in Groenlo arriveerde kwam ik meteen al de ChatnRunners Evert en Manon tegen. Na het inschrijven was het even kijken waar de start was maar die had ik al snel gevonden. Na een aanloop van 800 meter moesten er drie rondjes van 1400 meter door de binnenstad van Groenlo worden afgelegd. Vanaf het begin liep het lekker, al vond ik het nog vrij warm om te lopen. De volle ronden liep ik vrij constant in 5,10 – 5,17 en 5,07 minuten. Het gevoel was weer beter dan bij de beide Zomeravondlopen en met mijn eindtijd van 18,28 minuten was ik dik tevreden.

Het was een gezellige en goed georganiseerde loop waarbij het parcours van start tot finish met linten en dranghekken perfect was afgezet. Het is dan ook een loop die wat meer publiek verdient maar de meeste mensen waren gezellig aan het kermis vieren.

Na afloop van onze wedstrijd was het de beurt aan de wielrenners waarbij onze nationale trots en plaatsgenoot Robert Gesink aandachtig toeschouwer was. Hij is net terug van de Olympische Spelen in Peking waar hij met twee 10e plaatsen uitstekend gepresteerd heeft. Dinsdag 19 augustus om 17.30 uur wordt hij hiervoor op de Markt in Aalten door het gemeentebestuur gehuldigd.



Geen opmerkingen: