zondag 31 augustus 2008

Hamminkeln(D) 30e Citylauf Hamminkeln 5 km – 18,20 min – 1e Plaats M45

Henk Mengers wil in de richting van het Landfrauen Cafe
De Volkslauf in Hamminkeln bestaat niet meer en vanaf de 30e editie is de naam veranderd in Citylauf Hamminkeln en word er op een nieuw parcours gelopen. Dat dit niet altijd vlekkeloos gaat, komt direct al bij de eerste loop van de dag naar voren. Om klokslag negen uur moet Bram al aan zijn één kilometer wedstrijd beginnen en gelijk na de start loopt het al mis. De voorfietser neemt een verkeerde afslag en dat betekend dat een groot aantal kinderen de fietser achterna lopen en enkele andere kinderen het goede parcours nemen. Daarom moet er zo’n kwartier later opnieuw gestart worden en in deze race loopt Bram naar een mooie eerste plaats en doet hij 3,20 minuten over de kilometer. David Sonntag wordt keurig derde zodat we een mooi Nederlands podium hebben.

Om 9.35 uur is het mijn beurt en de thermometer bij de Sparkasse geeft al 26 graden aan. Ik heb voor mijn doen deze week pittig getraind dus ik was benieuwd hoe het zou verlopen. Na een snelle start voor het Raadhuis in Hamminkeln ging de eerste kilometer in 3,28 minuten en halverwege de wedstrijd kom ik door op een zevende positie in een tijd van 9,04 minuten. Bij de derde kilometer loopt mij Andre Kreimer ook nog voorbij maar krijg ik twee andere lopers steeds meer in het zicht. In het laatste rechte stuk naar de finish toe kan ik nog mooi versnellen en deze lopers voorbij gaan. In een tijd van 18,20 minuten word ik in totaal zesde van de 291 deelnemers en eerste in mijn leeftijdsklasse. Mijn Duitse loopvrienden uit Vreden Heinrich Baumer en Manfred Fleige worden tweede en derde. Clubgenoot Henk Mengers staat voor de eerste keer in zijn atletiekloopbaan op het hoogste podium (20.15 min) en Marco van Rijs loopt naar een mooie tijd van 22,53 minuten.

Het was weer een mooie morgen in Hamminkeln en het enigste nadeel is daar altijd dat je zo lang op de prijsuitreiking moet wachten. Maar als je dan met zijn drieën naar een wedstrijd toe gaat en ze worden allemaal eerste in hun leeftijdsklasse dan zijn er wel eens vervelender momenten om ergens op te wachten.






David Sonntag (links) en Bram Wevers

Geen opmerkingen: