zondag 10 augustus 2008

Gerrit Dijkslag en Dimitri Stefas

Gerrit Dijkslag (links) en Dimitri Stefas
In de afgelopen week kreeg ik een vraag van iemand die ik ken van het hardlopen of ik niet eens een foto kon plaatsen van mensen die geregeld reageren of wiens naam vaak genoemd worden. Ze kon dan eens op de foto zien wie het zouden zijn. Je hebt natuurlijk met de privacy van deze mensen te maken maar ik dacht gelijk aan deze atleten, al werd er door haar ook nog een andere naam genoemd. Ik heb toen eens even in mijn archief gekeken en deze foto vind ik wel passend om op mijn weblog te plaatsen.


Ze kennen elkaar al jaren en lijken in bepaalde opzichten wel wat op elkaar. De laatste maanden zijn ze echter steeds meer naar elkaar toegegroeid. Deels op de digitale weg maar ook doordat ze elkaar regelmatig bij wedstrijden tegen komen en zelfs al samen gaan trainen in de Montferlandse bossen. Ze hebben, volgens hun eigen bewoordingen, mijn weblog gedragen tijdens mijn afwezigheid in de vakantie en ze hebben overal wel een antwoord op of een mening over. Vaak tot enkele keren op een dag. Het is dan ook niet de eerste keer dat ik zeg dat ik dit waardeer.

Vaak hebben ze al gereageerd op mijn weblog. Soms een tikkeltje provocerend, uitdagend en eigenwijs naar elkaar toe maar over het algemeen reageren ze altijd met respect op elkaars bewoordingen. Ze staan dan ook bijna nooit met de mond vol tanden. Daarnaast zijn ze best wel nieuwsgierig en hebben ze dan ook een aantal weken rondgelopen met de vraag wie die onbekende Mark nu eigenlijk is. Hij begon ineens mee te discussiëren en het zat ze niet lekker dat ze alleen maar zijn voornaam wisten. Van alles hebben ze geprobeerd om er achter te komen tot dat Mark zelf de gouden tip gaf.

Aan de andere kant kunnen ze ook niet meer zonder elkaar. Toen ik eens met een fototoestel rond liep om deze foto te maken vielen ze elkaar bijna in de armen om toch nog wat van de foto te maken. Ook elkaars en andere prestaties worden nauwlettend in de gaten gehouden en valt het woord epo regelmatig. Je moet zelfs uitkijken naar welk land je op vakantie gaat want overal wordt wat achter gezocht.

De ene atleet heeft al ontelbare keren bij regionale wedstrijden op het podium gestaan en de andere atleet is op dit moment weer zo fanatiek aan het trainen dat dit ook niet lang meer op zich zal laten wachten. We zullen het zien. Ik heb het natuurlijk over Gerrit en Dimitri. Het gaat jullie goed en ga zo door!

Geen opmerkingen: