zaterdag 20 december 2008

Borculo 28e DEO loop 5,3 km - 18,25 min - 1e Plaats

Nummer 13
Echt bijgelovig ben ik niet maar wat moet je denken als je nummer 13 toegewezen krijgt bij een wedstrijd. Want 13 wordt in Europa en Amerika als het ongeluksgetal beschouwd. In verband met het bijgeloof rond het getal 13 hebben in de Verenigde Staten sommige hotels geen kamer 13 en sommige gebouwen geen 13e verdieping (boven de 12e is dan de 14e). Ook in vrijwel ieder vliegtuig is er geen rij 13.

En dan geven ze mij dit nummer met de DEO loop! Ik heb nog even gedacht om het op z’n kop te gaan dragen zoals je soms ook ziet maar dat gaat me allemaal te ver. Toch vind ik het nu ook wel een mooi nummer. Sterker nog, ik heb volgens mij al jaren geen wedstrijd meer gewonnen. Wel in mijn leeftijdsklasse maar niet de algehele wedstrijd en met nummer 13 lukte dat wel. Voor de start heb ik nog even nagepraat over de Loohuiscross met Godfried Wopereis en we hebben daar met zijn tweeën een mooie strijd gestreden. Ook hij zou, net als ik, vandaag de korte afstand lopen. Dus dat wordt weer wat.

De 5,3 – 10,1 en 14,1 kilometer starten gelijktijdig. Het weer is voortreffelijk, een klein spatje regen en in het begin van de wedstrijd hebben we de wind tegen. Op het parcours dat ligt in de driehoek Borculo-Barchem-Ruurlo heb ik de eerste kilometers op kop lopen sleuren en ik kreeg drie man met me mee, Jeroen Gelinck van ASV Eibergen, clubgenoot Eric Demkes en Melchior van der Pol van AV’34 uit Apeldoorn. Niet de minsten maar ondertussen had ik gezien dat ze zich alle drie voor de lange afstand hadden ingeschreven en even later gaan ze enkele seconden voor mij lopen. Na de afsplitsing kijk ik eens om me heen en zie de nummer twee nergens. Ik loop de brug over en sla linksaf het bos in. Aan het eind van dit bos is het nog een goede kilometer en even later draai ik de harde weg weer op naar de finish. Op de weg kijk ik nog eens om en ik meen in de verte Godfried Wopereis op het zandpad te zien lopen. Na 18 minuten en 25 seconden ben ik weer terug bij de velden van de voetbalvereniging DEO, enkele seconde sneller dan vorig jaar. Doe mij volgend jaar nummer 13 maar weer!








Geen opmerkingen: