maandag 29 december 2008

Trainingsloop in de Slangenburg

Staand van links naar rechts: Rob Roelofsen, Floor Perquin, Robert Temming, Benno Aversteeg, Theo Stronks, Henk Mengers, Andre Bleumink, Sander van der Hoeff, Paul Stortelder en Jan Keemink. Zittend van links naar rechts: Geert Wevers, Wim Brinkman, Henk Lammers, Gerrit Heersink, Gerrit te Lindert en Erik Demkes. Op de foto ontbreken Benno Stevering en Coen de Wit.
Maar liefst achttien atleten en twee honden hebben gehoor gegeven aan mijn oproep voor een trainingsloop in de bossen van de Slangenburg, een prachtig landgoed bij Doetinchem. Benno Aversteeg had twee leuke ronden uitgezet, één van bijna 10 kilometer en een kleiner rondje van precies 5 kilometer waarbij je soms mooie uitzichten over landerijen en beken hebt. Om klokslag 10.00 uur werd er voor het kasteel Slangenburg eerst een groepsfoto gemaakt waarna er aan de eerste ronde begonnen werd. Bij een temperatuur van -5 en een heerlijk winters zonnetje is het prachtig loopweer. Het tempo is zoals afgesproken ongeveer 5,30 minuut per kilometer en al pratend en fotograferend vliegt de tijd dan weg.

Na een korte pauze, waarbij gekozen kon worden tussen warme koffie en chocomelk of frisdrank werd er begonnen aan de tweede ronde. Henk en Sander hielden er om verschillende reden mee op en Coen voegde zich samen met zijn viervoeter bij de groep. De tweede ronde ging wat sneller dan de eerste maar bij de Sint Willibrordsabdij werd er keurig op elkaar gewacht. Hier kwamen de verhalen ook los over paters en monniken en Duitse/Franse kruizen maar bij de groepsfoto kwam het respect bij een aantal toch ook naar boven en werden zelfs de mutsen en petten afgezet. Na de abdij was het nog ongeveer twee kilometer lopen om weer op de parkeerplaats bij het kasteel de Slangenburg te komen. Het tempo werd nog eens opgeschroefd en de groep brak in tweeën maar enkele minuten na elkaar was men weer terug.

Na nog wat nagepraat te hebben ging iedereen zijn eigen weg en ik wil Benno nogmaals hartelijk bedanken voor de prachtige route die hij heeft uitgezet en de andere atleten voor het meelopen. Het was een heerlijke loopmorgen.

Klik op de link voor het album

fotoalbum

Geen opmerkingen: