maandag 13 juli 2009

Uit de oude doos Walfortloop in Aalten 1987


In 1987 werd onder ideale weersomstandigheden de 9e Walfortloop georganiseerd door atletiekvereniging AVA’70. Op de twee kilometer ging de winst naar Henk Jan Harbers die van meet af aan de kop pakte en onbedreigd finishte in een tijd van 6 minuten en 21 seconden.
.
In tegenstelling tot de twee kilometer leverde de zes kilometer meer strijdgeweld op. Nadat halverwege het parcours de kopgroep nog uit vier man bestond moest Henk Plageman als eerste lossen. Bij het naderen van de finish fladderde Jan te Brake junior vanwege diverse tempoverhogingen van de koppositie af. De kaarten waren geschud. Ger Dijkslag en J.Evers maakten zich op voor de eindsprint die uiteindelijk in het voordeel van Dijkslag werd beslist. Hij schreef hiermee niet alleen de overwinning van de Walfortloop op zijn naam, maar vestigde in een tijd van 19 minuten en 50 seconden tevens een nieuw parcoursrecord.
.
Uitslagen Walfortloop:
.
Heren 6 km: 1.G.Dijkslag, 2.J.Evers, 3.J.te Brake jr.
Dames 6 km: 1.A.Brundel, 2.S.Meinen, 3.J.Heinen
Heren 2 km: 1.Henk Jan Harbers, 2.Rik Harbers, 3.Rene Weijers
Dames 2km: 1.M.ter Haar, 2.R.Wechgelaer, 3.M.Tebroke
.
Morgen wordt voor de 31e keer de Walfortloop gehouden. Gerrit Dijkslag zal in 1987 bij de verslaggever nog wel niet bekend zijn geweest, al heeft Ger ook wel wat. Ik zie zelf geen bekenden op de foto, wie herkent er wel iemand? Of loopt Gerrit zelf rechts vooraan?

Geen opmerkingen: