woensdag 10 juli 2024

Vijf sterren B&B Lau & Lien in Utrecht (Lunetten) - vakantieverhalen 2024 deel 2

Laurens, Lienke, Ingrid en Evelien

Evelien en ik hadden afgelopen weekend ons jaarlijkse fietsuitje op het programma staan. Deze keer ging het richting Utrecht naar ons AVA’70 maatje Lienke en manlief Laurens. We hadden een mooie uitdaging van zo’n 130km, onze verste afstand wat we hadden gefietst was 110km.

Nadat we de knooppunten hadden uitgezocht met ons nieuwe knooppuntenboekje, die we bij de Aaltense VVV hadden gescoord (bedankt Sylvia), gingen we zondag vol goede moed op pad. Op de heenweg was het de bedoeling dat we via Doesburg, Arnhem en langs de Rijn en de Lek zouden fietsen, zodat we het iets makkelijke hadden om de route te volgen, de volle wind tegen kregen we er gratis bij.

We hebben onderweg prachtige Hollandse plaatjes gezien, langs de Rosanderpolder, Renkum, de Utrechtse Heuvelrug en de Grebbeberg (te veel om op te noemen). Bij 100 km kwamen we er achter dat we nog wel een heel eind van Utrecht af waren en begon het ook nog keihard te regenen. Maar we wisten de moed er prima in te houden. Laurens had ons aangeboden op te halen als we het niet meer vol zouden houden. Maar nu staan we er om bekend dat we best karakter hebben en we ons niet laten kennen. Na 11 uur fietsen, kwamen we ijskoud en met grote honger bij onze B&B aan.

Hartelijk werden we daar ontvangen met verschillende kazen uit Frankrijk en chips, cola en bier. Heerlijk douchen en de gastvrouw zette de verwarming op 30 , zodat onze gewassen kleding de volgende dag weer gedragen kon worden. We hadden allebei een eigen kamer tot onze beschikking en we werden zelfs mee uit eten genomen naar de stad.

Laurens vond dat we wel heel erg omgefietst hadden, dus hij wilde de route voor de volgende dag wel uitzetten. Die ochtend kregen we een fantastisch ontbijt, het ontbrak ons werkelijk aan niets. We hebben geen minpunten bij onze B&B kunnen vinden, behalve de WC bril die wegzakte, maar daar merken we niets van aangezien we toch geen gevoel meer in onze kont hadden.

Maandag op de terugreis ging ook weer voorspoedig en uiteindelijk kwamen we toch weer op 150km uit. Evelien wilde nog weer langs tante Gerda in Scherpenzeel en ik langs mijn familie ‘op vakantie’ in Wolfheze. Al met al 12 uur op onze fietsen gezeten en heerlijk genoten.

Ingrid van Zolingen

Op het pontje

1 opmerking:

Anoniem zei

Geweldige prestatie en verhaaltje ook prachtig!