zondag 16 augustus 2009

Groenlo Dwars deur Grolle 5 km – 18,50 min – 13e Plaats

Onder de boog door en de finish is in zicht
Vanmorgen ben ik gelijk na mijn werk doorgereden naar Groenlo om mee te doen aan de wedstrijd Dwars deur Grolle. Deze loop, die dit jaar voor de derde keer wordt gehouden, vindt plaats tijdens de kermis en het parcours heeft dezelfde ronde als het wielercriterium dat gelijk na de hardloopwedstrijd plaats vind. Ik ben al vrij vroeg aanwezig en de zon staat net op doorbreken. Na het inschrijven loop ik ruim twee kilometer rustig warm met Björn en Katja Demkes en het zweet loopt hun beide met het inlopen al van het voorhoofd. Later hoor ik dat het een reden heeft. We kijken nog even naar de dikke banden race voor kinderen en lopen terug naar de kleedkamer.

Ik heb al eerder geschreven dat het de laatste maanden wat minder met het lopen gaat en mijn doel voor vandaag is om binnen de 19 minuten te blijven, dan zou ik dik tevreden zijn. Om één uur is de start van de vijf kilometer en na een aanloopstuk van ruim 800 meter moeten we nog drie rondjes door het stadje lopen. In de eerste kilometer heb ik al het idee dat het vandaag wat gemakkelijker dan in de voorgaande maanden loopt en ik kan het tempo dan ook vrij goed vasthouden. Na ongeveer twee kilometer gaat Björn me voorbij maar hij blijft de hele tijd op zo’n tien meter voor me lopen. In de voorlaatste ronde loop ik erg gemakkelijk op hem in en even later ook nog van hem weg. Achteraf hoor ik van hem dat hij er helemaal doorzat.

Net voor de laatste kilometer gaat Rob Holweg me voorbij en hij maant me aan om mee te gaan. Het lukt me dit keer eindelijk eens weer en ik kan mooi in zijn spoor blijven. Bedankt Rob! Ondertussen hoor ik via de geluidsinstallatie dat Dennis Weijers al over de streep gaat in een tijd van 15,26 minuut. Net als afgelopen dinsdag, tijdens de Zomeravondloop in Aalten, wint hij de wedstrijd met twee vingers in de neus. Wat een klasse! In de laatste paar honderd meter zit er zelfs voor mij nog weer een versnelling in en in 18,50 minuten kom ik over de streep. De volle ronden loop ik vrij constant in 5.12, 5.27 en 5.11 min. Ik hoop dat ik dit de komende tijd kan doorzetten.





foto’s Linda Commandeur

In een groepje met onder andere Björn Demkes en Evert Dorregeest

Geen opmerkingen: