dinsdag 11 augustus 2009

Zomeravondloop Aalten 6 km – 23,24 min – 9e Plaats

Voor de tweede en laatste keer over het pad langs de beek
Vanavond staat alweer de laatste van de vier vakantielopen van mijn atletiekvereniging AVA’70 op het programma. Na de Intratuinloop, de Walfortloop en de Besselinkschansloop is het nu de beurt aan de Zomeravondloop.

Bram besluit onder het eten dat hij ook wel zin heeft om mee te lopen en na enig overleg kiest hij voor de twee kilometer. Het is het laatste jaar dat hij hier aan mee mag doen en als het startschot valt, loopt hij gelijk bij de anderen weg. Hij kan het tempo goed vasthouden en loopt naar een mooie overwinning in een prachtige tijd van 6,50 minuten.

Even later is de start van de zes en tien kilometer. Ik loop de kortste afstand en ik ben benieuwd hoe het vanavond zal gaan. De laatste tijd is het allemaal wat minder en vorige week liep ik in Winterswijk al bijna een minuut langzamer dan vorig jaar. Dit keer kan ik de schade ten opzichte van vorig jaar beperken tot binnen de halve minuut, dus gaat het hopelijk weer de goede kant op. Al vrij in het begin van de wedstrijd kom ik een mooi groepje te lopen met Peter Wissing, Jos Slutter en tot mijn verbazing komt daar ineens Onno Wessels voorbij lopen. Hij kan het tempo goed vasthouden en loopt dan ook langzaam bij me weg. 

Peter is vanavond ook te sterk voor me maar Jos kan ik steeds op een tiental meters volgen. Op hem moet ik me maar richten en ik blijf mijn eigen tempo lopen, al zit er ook niet meer in. Ook de Duitser Heinrich Bauemer gaat me voorbij en hij moedigd me aan om mee te gaan, vanavond maar niet. In de tunnel loop ik naar Jos toe en ik probeer deze versnelling tot aan de finish vol te houden. Met mijn eindtijd van 23,24 minuten moet ik tevreden zijn, al heb ik stiekem op een hele hoge 22 minuten gehoopt. Clubgenoot Onno Wessels loopt naar een prachtige tijd van 22,51 minuten en is hier erg tevreden over. Wat een advies op een training al niet kan doen!


Weijers verpulvert record in Aalten (bron de Gelderlander)

Bram in actie - 2 kilometer in 6,50 minuten

Geen opmerkingen: